Societat

La pandèmia ajorna la finalització de la Sagrada Família

La Junta Constructora admet que l’aturada de les obres i la caiguda d’ingressos impedirà acabar el temple el 2026

Els treballs es reprendran en les properes setmanes i es manté la previsió de culminar la torre de la Mare de Déu el 2021

Les obres de construcció de la basílica de la Sagrada Família s’allargaran més enllà del 2026, l’any que estava previst acabar-les, com a conseqüència de la paralització dels treballs i la caiguda  d’ingressos provocada per la crisi del coronavirus.

“Els efectes de la pandèmia ens forcen a replantejar el calendari que teníem previst”, ha anunciat aquest dimecres el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família Esteve Camps.

Segons ha reconegut, la reducció de visitants per la caiguda del turisme –la basílica segueix tancada entre setmana– fa “impossible” complir el termini que s’havien marcat ni oferir un calendari alternatiu, a l’espera de l’evolució de la pandèmia.

“Això afecta la fita que teníem marcada per al 2026, i que coincidia amb el centenari de la mort de l’arquitecte Antoni Gaudí. El context i les circumstàncies actuals no permeten dibuixar amb prou garanties horitzons de futur a llarg termini”, ha assenyalat.

I és que si el 2019 el temple va poder pressupostar 100 milions d’euros per a les obres gràcies als ingressos de les entrades, la Junta Constructora treballa amb una previsió de només 17 milions de pressupost per a l’any vinent. El portaveu ha explicat que a l’estiu de 2019 hi havia una mitjana de 15.600 visitants diaris i aquesta temporada no hi ha hagut cap dia que s’hagin venut més de 2.000 entrades.

Malgrat tot, Camps ha assegurat que mantenen “la il·lusió de continuar amb el procés constructiu”. “Al llarg dels anys la Junta Constructora de la Sagrada Família ha passat moments molt complicats i més difícils que els actuals. Sempre, amb major o menor mesura, hem intentant continuar la construcció i fer realitat el projecte de Gaudí”, ha subratllat.

Així, ha confirmat que les obres es reprendran en les properes setmanes. Els treballs es concentraran en la torre de la Mare de Déu i es manté almenys la previsió d’acabar aquest element el 2021. Camps ha detallat que només falta instal·lar el terminal de 25 metres d’altura.

Aquesta torre, que tindrà un total de 138 metres quan estigui acabada, serà la segona més alta del temple i estarà coronada per un gran estel de dotze puntes i més de set metres fet de vidre i acer. L’estel servirà com a punt d’entrada de llum per al temple durant el dia i a la nit s’il·luminarà i “brillarà”.

Camps ha avançat que al novembre llançaran una campanya de divulgació de l’obra de Gaudí i de sensibilització per animar els barcelonins i la resta del món a fer donatius i aportacions per acabar la Sagrada Família.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona