Societat

Cues i més cues hi hagi vaga o no

Els usuaris de molts CAP ni sabien que hi havia vaga perquè des de fa mesos que pràcticament ja no hi ha visites presencials

Molta gent s’acosta al seu centre perquè “és gairebé impossible que t’agafin el telèfon”

“Vaga? Ah, doncs ni me n’he adonat. Jo tenia hora des de feia moltes setmanes i el metge m’ha visitat normalment. M’han atès molt bé i no m’he hagut d’esperar gens”, deia la Rosa Maria, que va sortir de l’oculista del CAP de Lloreda, a Badalona, a quarts d’onze del matí sabent que té “un principi de cataractes” i que d’aquí a sis mesos el metge la tornarà a visitar. A fora, unes 25 persones es feien un embolic amb una cua anàrquica que es dividia en dos i ningú sabia ben bé com donar la tanda. “Això és així cada dia: és horrorós, si vols demanar hora ni que sigui per receptes has de venir en persona perquè no t’agafen el telèfon”, deia una senyora que dubtava entre posar-se a la cua de la dreta o a la de l’esquerra. “Si truques i no te l’agafen, el contestador diu que ja et trucaran, però res: ningú truca”, deia una altra senyora que, amb crosses, tenia l’esperança que la cua de la dreta, en què estava, fos la bona.

Al CAP Lloreda el personal d’atenció al públic atenia com cada dia i els metges la majoria van treballar. Igual que al CAP Dr. Robert, també de Badalona, que és al costat de la concorregudíssima farmàcia oberta les 24 hores. “Aquí tot és normal, amb cua, però això ja és així des de fa molts dies”, deia un senyor que, pel que a ell li tocava, tampoc s’havia assabentat que hi havia vaga de metges d’atenció primària. Al CAP de Montgat una mare va dur el seu bebè perquè li posessin la vacuna (demanada feia un mes i mig) i una parella gran va sortir després de ser visitada pel metge. La cua en aquest centre era mínima, de dues persones la majoria de vegades, i a l’aparcament, normalment ple, hi havia forats de sobra. “Aquí ja no visiten, només t’atenen per telèfon”, deia una usuària del CAP Tiana, que hi anava a buscar receptes. “És normal que la gent no sàpiga si hi ha vaga o no, perquè des de fa mesos que no es fan visites presencials”, explicava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona