Societat

Els Mossos intenten desallotjar la Casa Buenos Aires i l’Ajuntament demana que s’aturi 

L’Ajuntament de Barcelona planteja “assumir les despeses” d’un lloguer social o la cessió de la Casa Buenos Aires i reclama a la propietat que per negociar s’ha de retirar la petició de desallotjament

Un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha intentat desallotjar aquesta matinada l’okupada Casa Buenos Aires de Barcelona, una acció que ha estat criticada pel regidor Marc Serra, que ha demanat al departament d’Interior que la paralitzi en ser “un projecte comunitari de gran valor social per Vallvidrera i la ciutat”.

Membres del moviment okupa han denunciat l’acció en el seu compte de Twitter i han demanat suport tant dels veïns del barri de Vallvidrera com dels simpatitzants. Davant la resistència de diverses desenes de persones a l’interior de l’edifici i una concentració de més de dues-centes a l’exterior, els agents han optat finalment per retirar-se del lloc.

També a través del seu compte de Twitter, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació Marc Serra ha criticat l’intent de desallotjament, que ha considerat “absurd perquè l’edifici serà expropiat per l’Ajuntament de Barcelona i la propietat no té cap projecte per a ell”.

Per Marc Serra , es tracta “d’un desallotjament cruel que posa en risc la funció social del projecte actual”, motiu pel qual ha exigit al departament d’Interior que l’aturi.

“No té cap sentit enviar antiavalots de matinada a assaltar un projecte comunitari de gran valor social”, ha afegit l’edil, que ha recordat que cal “actuar amb proporcionalitat i esgotar qualsevol alternativa per preservar la Casa Buenos Aires”.

En el seu perfil de Twitter, els ocupants de l’edifici asseguren que han “recuperat aquest històric edifici modernista per mantenir-lo com a patrimoni comunitari” perquè “l’Església el volia enderrocar per fer un hotel”. 

En un altre missatge dirigit als Mossos, els okupes afirmen: “Vam dir que no marxaríem i us heu trobat un barri organitzat. Fora la Brimo dels nostres barris!”.

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la congregació Pares Baüls, propietària de la Casa Buenos Aires, que estableixi un lloguer social al col·lectiu que l’ocupa o a ells mateixos fins que el consistori en segui el propietari.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha explicat que després del “fracàs” d’intent de desallotjament de la casa s’han posat en contacte amb els propietaris i ha afirmat que estan disposats a “assumir les despeses”. Ha afegit que el desallotjament és “absurd” perquè ja s’han iniciat els tràmits d’expropiació i perquè el propietari no hi té cap projecte. El regidor ha dit que esgotaran totes les vies però ha afirmat que per negociar cal que es retiri l’ordre de desallotjament.

Serra ha explicat que la propietat els ha dit que estudiarien la proposta, tot i que ha apuntat que fins ara “ha estat molt difícil la interlocució” amb ells. “Estem disposats a poder cobrir amb les despeses i a donar seguretat jurídica al projecte”, ha manifestat. En aquest sentit, ha plantejat que una possible solució seria la cessió al consistori o al col·lectiu fins que finalitzi el procés d’expropiació, que podria trigar fins a dos anys, o establir un lloguer social.

El regidor ha assegurat que la voluntat de l’Ajuntament un cop en sigui el propietari és que esdevingui un equipament municipal i que hi hagi habitatge dotacional per a la gent gran, reivindicacions que comparteixen amb el col·lectiu que ocupa l’immoble.

Sobre el desallotjament, Serra ha destacat que la forta presència ciutadana ha aconseguit aturar-lo i ha recordat que sempre ha demanat al Departament d’Interior que apliqui “criteris de proporcionalitat” i no enviï antiavalots contra veïns i famílies vulnerables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona