Societat

La Fira de Mostres de Girona, suspesa per les restriccions

És el primer cop en la història recent que s’ha de cancel·lar

El consistori ajorna l’anunci de la programació fins a la setmana que ve

Les noves mesures afectaran de ple les Fires de Sant Narcís

L’enduriment de les restriccions anunciat pel govern català per contenir el contagi de la Covid-19 ha provocat l’anul·lació de la tradicional Fira de Mostres, que havia de tenir lloc a la Devesa en el marc de les Fires de Sant Narcís. L’esdeveniment s’havia de fer entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre, encara dintre del període d’aplicació d’aquestes mesures, que serà de dues setmanes a partir d’avui. La Generalitat només ha deixat en suspens les tres mesures que afecten els drets fonamentals, mentre espera que es pronunciï el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquestes noves restriccions afectaran de ple la celebració de les Fires de Sant Narcís. I això ja ha tingut una conseqüència: l’anul·lació de la 59a Fira de Mostres, en la qual ja hi havia confirmats 102 expositors. L’Ajuntament ho va decidir ahir, durant una reunió del comitè assessor municipal convocada amb l’objectiu d’analitzar les restriccions anunciades pel govern català. “La Fira de Mostres, que ja teníem ben planificada, l’hem de cancel·lar. Ho lamentem profundament i ens sap molt greu, perquè era el moment de poder mostrar que el dinamisme econòmic no decau, que estem en actiu i que tothom treballa perquè tots els sectors se’n puguin sortir al més aviat possible”, va explicar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. El consistori també espera la decisió del TSJC per estudiar si implanta mesures addicionals a la ciutat.

L’anunci d’un nou paquet de restriccions ha fet ajornar, també, la presentació de la programació de les Fires de Sant Narcís, prevista per avui. L’Ajuntament s’ha posat el termini d’uns dies perquè l’àrea de Cultura pugui estudiar “què serà permès i què no.” Entre d’altres, les noves restriccions, que, de fet, obliguen a suspendre les festes majors, limiten al 50% l’aforament a teatres, concerts i espectacles (fins ara era del 70%). “El vicealcalde [Quim Ayats] necessita un parell de dies o tres per estructurar-se i veure com entomem això, tot i que ja sabíem que serien unes Fires diferents”, hi va afegir l’alcaldessa. A principi de la setmana que ve es preveu que es pugui anunciar com queda la programació i si hi ha més afectacions.

La Fira de Mostres es plantejava de mínims aquest any. El total d’expositors i la superfície contractada representaven un 25% respecte d’altres edicions. Aquest serà el primer cop que s’anul·larà en quatre dècades. Aquest esdeveniment va néixer el 1932 amb el nom de Fira Comercial i Agrícola de Girona. Se’n van fer quatre edicions seguides, fins que la Guerra Civil va obligar a aturar-la el 1936. El 1950 es va reprendre amb el nom de Certamen Comercial, Agrícola i Industrial. Se’n van fer setze edicions en anys no consecutius. El 1981 es va recuperar el nom original. El 1984, Fira de Girona n’assumeix l’organització i el 1998 s’instaura el nom encara vigent de Fira de Mostres.

LA XIFRA

102
empreses
havien contractat expositors a la Fira de Mostres de les Fires de Sant Narcís.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera