Societat

Nou lliurament d’aliments de Creu Roja

A curt termini, 43.000 persones de la demarcació en rebran 450 tones

La Creu Roja i el Banc dels Aliments distribuiran durant els pròxims dos mesos prop de 450 tones d’aliments entre persones vulnerables a la demarcació de Girona. Es calcula que el nombre de beneficiaris seran uns 43.000, una xifra 12% superior a la de les persones que rebien aquesta ajuda abans de la crisi sanitària.

L’operació correspon a la segona fase del Programa 2020 d’Ajuda Alimentària de Creu Roja, que es finança en el 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en el 15% pel pressupost estatal. El programa encara tindrà una tercera fase, al final de la qual s’hauran repartit 1.260 tones d’aliments a les comarques gironines.

Els aliments que es faciliten són de caràcter bàsic, no peribles i fàcils de transportar i d’emmagatzemar: mongetes cuites, macarrons, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc magre, batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre i oli d’oliva. Des dels magatzems, els lots es lliuren a les organitzacions associades (55) i aquestes les faran arribar als destinataris finals.

Al marge d’aquesta línia d’ajudes, les aportacions de Creu Roja als col·lectius desfavorits s’han fet o s’estan fent les darreres setmanes a través de les cistelles d’alimentació i productes d’higiene, que arriben a famílies que quedaven fora d’altres ajuts i no tenen cobertes aquestes necessitats. D’altra banda, s’han posat en circulació les targetes moneder, carregades amb diners amb els quals els usuaris van a establiments en què poden comprar el que necessitin.

Una part important d’aquestes intervencions –destaca Creu Roja– han estat possible per la donació de moltes empreses i per la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions amb les quals l’ONG té convenis de col·laboració.

LA XIFRA

12
per cent
és l’augment de persones que estan rebent ajuda alimentària, en comparació d’abans de la Covid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia