Societat

El Procicat analitza aquest dilluns que els comerços que obren 24 hores tanquin a les 22.00

Sàmper insisteix que el toc de queda no està ara per ara sobre la taula

Lamenta que hi hagi gent que no compleixi

El Procicat avaluarà aquest dilluns que els comerços que obren 24 hores tanquin a les 22.00 hores, segons ha explicat a Ràdio 4 el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Ha afirmat que la mesura vol reduir les possibilitats de comprar alcohol i evitar els botellons, especialment entre els joves. Sàmper ha insistit que el toc de queda no està sobre la taula de moment però ha afegit: “El que no podem fer és no mirar a Bèlgica, no mirar a França i si ho fan, veure perquè ho fan i quin resultat hi ha”. Ha afirmat que mesures com les de posar una hora de tancament als comerços de 24 hores van en la línia “d’evitar el toc de queda”. Ha afirmat però que cal col·laboració ciutadana i ha lamentat que hi hagi qui no compleixi les normes i mesures.

Sàmper ha explicat que aquesta mesura ha estat pactada amb Comerç i amb el Departament d’Empresa. Ha afirmat que és un sector “molt reduït” però ha exemplificat que és un exemple de la voluntat de “posar totes les eines no tan restrictives per evitar les molt restrictives”.

Balanç positiu del cap de setmana, però amb incomplidors

El conseller ha fet en línies generals un balanç positiu del seguiment de les mesures aquest cap de setmana ja que ha assegurat que els que no han seguit les normes i recomanacions són “un percentatge baix”. Tot i això, ha afirmat que estaran amatents amb la gent que està incomplint. “Hi ha gent que té voluntat de no fer cas, hem d’estar amatents i si amb teràpia no ens en sortim haurem de ser més restrictiu, amb l’aplicació de la norma que tenim o endurint-les”, ha manifestat.

En aquest sentit, ha apuntat que també caldrà regular la situació de parcs naturals com el Montseny, tot i que ha apuntat que és competència de les diputacions. En línies generals, Sàmper ha afirmat que el Govern està intentant portar una línia “de molta empatia” amb la societat però ha assegura que si ha de ser més dur, ho serà. “No oblidem que hi ha la possibilitat de decret d’alarma però volem donar l’oportunitat a Catalunya de demostrar que podem fer les coses bé”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla