Societat

Veïns de la Floresta ocupen un consultori per exigir la reobertura total del centre sanitari

Actualment obre només un matí i una tarda a la setmana, però sense cap metge

Un grup de veïns de la Floresta , a Sant Cugat del Vallès, ha ocupat aquesta nit el consultori del barri. Reclamen la reobertura total dels centres sanitaris de la Floresta i les Planes, tancats des del mes de juny.

Ara s’han reobert, però només parcialment, un matí i una tarda a la setmana, amb una infermera i una persona d’administració.

Els veïns ho consideren “una presa de pèl” i asseguren que tenen intenció de passar-hi els pròxims dies. S’hi estaran almenys fins dilluns, quan està prevista la celebració d’un consell de barri extraordinari per abordar aquesta qüestió.

La consellera de Salut, Alba Vergès, s’ha compromès aquest divendres a parlar amb els veïns però ja avisa que no tots els centres poden obrir en les mateixes condicions.

Una de les veïnes que participa a la tancada, Carme Galindo, ha criticat el “doble discurs” de la consellera. “Ens diuen que l’atenció primària és fonamental i d’altra banda ens deixen sense atenció primària”, ha etzibat.

Galindo assegura que el fet de no tenir metge al barri és un greu problema per a una població envellida de més de 6.000 habitants.

“Volem tenir a l’abast els mateixos serveis que teníem abans de l’inici de la pandèmia. L’assistència telemàtica pot ser complementària de l’assistència presencial, però en cap cas l’ha de substituir”, reciten els veïns a través del manifest que detalla els motius de la protesta que s’ha engegat aquests dies.

La tancada, que ha arrencat aquesta passada nit es mantindrà almenys fins dilluns. “Estem forts i organitzats. La reivindicació és molt transversal”, avisa la portaveu de la protesta.

Aquell dia s’ha de reunir de manera extraordinària el consell del barri, on es preveu la presència de representants de Mútua de Terrassa, entitat gestora dels consultoris de la Floresta i les Planes.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha expressat la seva preocupació en veure les imatges d’una ocupació “amb molta gent” en la situació actual de pandèmia.

Ha afirmat que es gestionarà amb els veïns i l’Ajuntament la situació del consultori però ha insistit que cal separar els circuits covid dels no covid i que no totes les infraestructures ho permeten: “Hem reobert la major part, però no tots es poden reobrir en les mateixes condicions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA