Societat

Tremosa aposta per autoritzar la reobertura de bars i restaurants si s’aplica el toc de queda

Argumenta que la majoria dels contagis es produeixen “a la nit”

El conseller d’Empresa insta ERC a aprovar la mesura des de l’executiu com en el cas de l’exempció de la taxa turística

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, aposta obertament perquè s’autoritzi la reobertura de bars i restaurants si finalment s’aplica un toc de queda nocturn.

La mesura, que ha traslladat en nom dels membres de Junts per Catalunya al govern, vol compensar les pèrdues que acumula el sector arran del tancament en vigor fa una setmana.

Tremosa argumenta que la majoria dels contagis es produeixen “a la nit”, quan es relaxen les mesures de seguretat durant les trobades socials, i aposta per un model similar al francès, amb toc de queda i obertura d’establiments fins les nou de la nit.

“Per poc que puguem seria una possibilitat perquè, segons ens diuen els epidemiòlegs, és per la nit quan es produeixen els contagis. Durant el dia, els estudiants a les aules i els treballadors a les empreses compleixen les mesures de seguretat però a la nit quan socialitzen relaxen les mesures i es produeixen els contagis”, ha argumentat.

Pel conseller d’Empresa, la mesura hauria de permetre alleujar “el patiment, el gran esforç” del sector de l’hostaleria i les “terribles pèrdues” que acumulen.

Tremosa ha demanat als membres d’ERC a l’executiu que valorin i assumeixin aquesta proposta dels consellers de JxCat, tal i com van donar suport a l’exempció de la taxa turística.

“Junts som la meitat del govern i hem de funcionar per unanimitat però tot ajuda al debat públic i ERC ho pot madurar”, ha dit. Tremosa ha recordat que els republicans ja van acceptar la proposta de renunciar al cobrament de la taxa turística per “salvar les empreses fins la primavera de l’any vinent”, en el context de la crisi del coronavirus. “ERC, finalment, va entendre la força i la necessitat del sector, que hem d’estar a l’alçada del sacrifici que fan, i vam acabar aprovant com a govern la mesura”, ha afegit.


“Prudència”
Tremosa, però, ha matisat que, en aquests moments, dins de l’executiu no hi ha “diferències” al respecte sinó que “hi ha prudència”. El titular d’Empresa ha recordat que en el cas de les discoteques i l’oci nocturn es va fer marxa enrere i no es va autoritzar la reobertura després que els indicadors sanitaris empitjoressin. “No podem generar com a govern falses expectatives si d’aquí quinze dies tot ha anat molt malament i ens hem de confinar. Què ens direu llavors? Som prudents com a govern”, ha apuntat.

Tremosa ha visitat aquest divendres les Terres de l’Ebre i s’ha reunit amb representants de la Cambra de Comerç de Tortosa i les diferents associacions d’hostaleria del territori per abordar la situació del sector, que aquest divendres ha tornat a sortir al carrer per reclamar mesures de suport a les administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona