Societat

Un invident es queixa a un conductor que aparqui a la vorera i aquest l’atropella

Els fets van passar la setmana passada al carrer de la Rutlla de Girona i ja han estat denunciats

L’Ajuntament de Girona estudia si personar-se en la causa

Un invident de Girona ha denunciat que un conductor va atropellar-lo després de recriminar-li que hagués aparcat el vehicle sobre la vorera. Els fets van passar dilluns de la setmana passada a quarts de vuit del vespre al principi del carrer de la Rutlla, quan Isaac Padrós –un conegut activista gironí i president de l’associació Multicapacitats– passava amb la seva família per la vorera i va topar amb la seva espatlla amb un retrovisor. Avisat per la seva dona que el conductor era a dins, va trucar a la finestreta i li va recordar que “les voreres són per a les persones”, tot demanant-li que tragués el vehicle d’allà. Segons va explicar ahir Padrós, la conversa va anar pujant de to i, veient que no arribaria enlloc, va decidir fotografiar la infracció per denunciar-la a les xarxes socials, com ja havia fet una trentena de vegades abans amb infraccions similars. Llavors, quan estava intentant prendre la fotografia des de davant del vehicle, amb l’ajuda d’un familiar, el conductor va accelerar i va impactar al genoll esquerre de Padrós. “Sabent que jo no hi veig, va superar tots els límits”, va subratllar Padrós, que justament té problemes a l’altra cama i ara, de resultes del cop, ha d’anar amb cadira de rodes. Ja ho ha denunciat al jutjat, que ho està estudiant per un delicte de lesions.

El cas va ser fet públic ahir per generar consciència entre la ciutadania en una roda de premsa a l’Ajuntament de Girona, amb la presència de dues regidores de l’equip de govern, Núria Pi (Drets Socials, JxCat) i Annabel Moya (Joventut, ERC), que van mostrar el suport del consistori. Així, van avançar que s’està estudiant adherir-se a la denúncia.

Gairebé 1.300 multes aquest any

La regidora de Drets Socials, Núria Pi, va aprofitar la denúncia pública del cas d’Isaac Padrós per fer balanç del nombre de denúncies realitzades per la Policia Municipal de Girona a vehicles aparcats a la vorera o als passos de vianants: 1.284 des de principis d’any fins ara. Va detallar que 174 d’aquestes havien estat en els mesos de setembre i octubre. També va recordar la campanya Cotxe, aquí no aparquis, empresa el 23 de setembre, justament per conscienciar dels problemes que suposaven els cotxes aparcats sobre la vorera a les persones amb discapacitat. La campanya incloïa –a més de cartells i díptics– el repartiment de multes simbòliques pels agents cívics. Durant els 10 dies que va durar es van posar 42 multes simbòliques.

Pi va subratllar que “l’Ajuntament continuarà treballar per perseguir i multar aquestes accions incíviques”, i va fer una crida a la conscienciació de tothom. També la regidora d’Habitatge i Joventut, Annabel Moya, va apel·lar a “l’empatia” de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona