Societat

Una vintena de sensesostre a l’espai habilitat a Girona

El Palau de Fires de Girona s’ha adaptat per acollir fins a una seixantena de persones sense llar

Per ara només hi poden dormir, però s’espera que la setmana que ve també hi puguin dinar

Llençols, mantes i desenes de lliteres repartides al primer pis del Palau de Fires de Girona, però, també, perquè la pandèmia hi obliga, gel hidroalcohòlic, mascaretes i presa de temperatura a l’entrada. Una vintena de sensesostre de Girona –l’espai en pot acollir fins a 60– ja passen el toc de queda al recurs habilitat per l’Ajuntament. Per ara els donen brou calent a la nit i esmorzar, i s’espera que aviat també s’obrirà per servir dinars. A les vuit del vespre, l’hora en què s’obren les portes del primer pis del Palau de Fires, ja hi ha alguns sensellar que s’esperen a fora. Abans d’entrar, els agafen el nom, els prenen la temperatura i també els donen gel hidroalcohòlic. Després, unes voluntàries de Creu Roja els donen llençols i mantes i els acompanyen fins a algun de la seixantena de llits que hi ha a banda i banda.

Alguns dels sensellar passen l’estona conversant entre ells; d’altres ho fan amb els voluntaris. L’Antonio Jaén va ser dels primers a arribar. Va explicar que al carrer hi passava “molta fred” i que tenia “totes les mantes molles”. Per això, quan Creu Roja li va explicar que s’obria aquest recurs per als sensellar, no s’ho va pensar dues vegades. “Vaig venir corrents, al carrer no hi podia estar”, explica. També, pel toc de queda arran de la Covid-19, que va entrar en vigor diumenge a la nit.

Abans d’anar a dormir al Palau de Fires, l’Antonio va passar per La Sopa. Allà, hi va dormir vint dies, tots els que va poder. “Però se’m va acabar i vaig recórrer a Creu Roja; ara aquí hi estic molt bé, duri el que duri”, explica. “Passem la nit tranquils, hi ha vigilants i no hi ha problemes ni rebombori”, explica.

El cap de l’àrea de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Marc Geronès, explica que ja feia setmanes que treballaven amb la previsió d’haver d’accelerar la posada en funcionament del pla de fred, que en anys anteriors s’activava al novembre, per la situació sanitària. “El toc de queda i la declaració de l’estat d’alarma ho ha precipitat”, diu.

Al primer pis del Palau de Fires hi ha diferents espais habilitats: la zona de dormitori per a homes i un altre de reservat per a dones. També hi ha cinc llits en una zona d’aïllament, perquè s’hi puguin estar els usuaris amb simptomatologia compatible amb el coronavirus. En cas de detectar algun cas, el derivaran al CUAP Güell perquè li facin la prova PCR. A partir de la setmana vinent, es preveu també començar a reobrir al migdia (entre la una i les quatre) perquè els usuaris hi puguin anar a dutxar-se o a dinar al servei de menjador social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona