Societat

Port de Barcelona

El Port de Barcelona connecta continents amb la seva primera missió empresarial en línia

Aquest novembre celebrarà el seu primer Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020

Generar prosperitat per a la societat augmentant la competitivitat dels seus clients amb serveis logístics eficients i sostenibles és la missió del Port de Barcelona. En un escenari internacional tan complex com l’actual, ni tan sols una pandèmia ha de frenar les accions destinades a intensificar els intercanvis comercials. Per això, el Port de Barcelona segueix apostant enguany per celebrar la seva missió empresarial anual, adaptant-se a les noves regles de joc i innovant un cop més per connectar nous horitzons.

Els propers dies 4 i 5 de novembre, el Port de Barcelona celebrarà el seu primer Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020 en línia. Aquest Port Summit està cridat a ser una gran trobada empresarial internacional que fomentarà l’intercanvi comercial entre Colòmbia i Europa, tenint al Port de Barcelona el principal hub logístic facilitador d’aquest comerç internacional.

Noves oportunitats de negoci

Aquest Port Summit reunirà agents logístics i carregadors de Colòmbia i de Catalunya, principalment, però un dels avantatges del nou format en línia és que hi podran participar professionals de tot el món per detectar noves oportunitats de negoci i enfortir aliances estratègiques en l’àmbit empresarial i institucional. I permetrà reafirmar les relacions amb Colòmbia, país que ja va ser escenari d’una missió empresarial de gran èxit l’any 2013.

Aquest esdeveniment s’emmarca en el desenvolupament d’estratègies entre comunitats portuàries i logístiques de tot el món que porta a terme el Port de Barcelona per generar noves oportunitats de negoci i contribuir a la internacionalització de les economies. Per a això, reforça els vincles empresarials amb reunions bilaterals multisectorials entre empreses i també institucions de tots dos països.

Amb la celebració d’aquest nou esdeveniment comercial virtual seran ja 21 les missions empresarials organitzades fins ara pel Port de Barcelona, que segueix donant suport a la indústria del hinterland i al comerç internacional, afermant-se com a porta d’entrada als mercats europeu i mediterrani. Tots els anteriors viatges comercials han generat nous tràfics que reforcen la relació del Port amb l’exterior i, en aquesta ocasió, els organitzadors del Port Summit estan convençuts que es tornaran a notar els efectes en positiu.

Reunions bilaterals

Amb la celebració del Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020, el Port de Barcelona es converteix en el primer port de l’Estat a celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques. Una plataforma tecnològica pròpia facilitarà l’accés a les diferents activitats a tots els empresaris que hi vulguin participar, fent inclús networking en temps real amb els assistents a les ponències. La plataforma també permetrà mantenir contactes i reunions durant els 15 dies posteriors a la celebració de la missió, un altre dels avantatges del format virtual.

“En les missions empresarials que hem realitzat fins ara, els contactes es feien in situ, durant els dies que érem al país de destinació. Ara, les empreses guanyen temps per poder ampliar el nombre de contactes i, per tant, les possibilitats de fer aliances amb les empreses americanes i d’explorar noves vies de negoci”, explica Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona.

Durant els dies 4 i 5 de novembre, dins del Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020 es desenvoluparà un programa de ponències i trobades bilaterals de manera virtual perquè tinguin el màxim abast en tots dos països.

Inauguració, el 4 de novembre

La inauguració del Port Summit, el dimecres 4 de novembre a les 17.30 hores (10.30 hores a Colòmbia), anirà a càrrec de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; la ministra de Transports de Colòmbia, Ángela María Orozco Gómez; el conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Damià Calvet; l’ambaixador d’Espanya a Colòmbia, Pablo Gómez de Olea Bustinza, i el president executiu de la Fitac, Miguel Espinosa.

En aquests dos dies també es donaran a conèixer les propostes de valor del Port de Barcelona en l’àmbit dels smart ports i la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social, i s’analitzaran els reptes de futur que es plantegen un cop superat l’actual escenari de pandèmia, alhora que es facilitarà un millor coneixement de la plataforma logística de Barcelona i el seu ampli ventall de serveis dirigits a augmentar el valor de les mercaderies.

Així mateix, s’aprofundirà en el coneixement de Colòmbia, de les seves empreses, dels seus ports i serveis.

La comunitat empresarial és benvinguda a la trobada virtual

En el context en què ens trobem, la digitalització permet celebrar aquesta missió empresarial del Port de Barcelona en un format actualitzat i nou però en el qual prevaldrà, com en les missions empresarials organitzades fins ara, l’enfortiment de les relacions entre empresaris i comunitats portuàries.

Per això, el Port convida a participar en aquest esdeveniment tota la comunitat empresarial interessada a iniciar o intensificar les seves relacions amb Colòmbia i amb altres economies llatinoamericanes.

L’elecció d’aquest país respon al fet de ser un dels hubs logístics més importants de Llatinoamèrica, a més de tenir una economia que, abans de l’inici de la pandèmia de Covid-19, mostrava alguns dels millors indicadors econòmics del continent. Colòmbia advoca ara per treballar en favor d’un creixement sostenible, estratègia també seguida pel Port de Barcelona, traçant plans d’estímul per a la transició energètica. Un camí, sens dubte, totalment encertat per dibuixar el futur del país postpandèmia.

El Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020 té el patrocini del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Empreses Masiques, Idom, LeoProex i Sparber i la col·laboració d’Acció, encarregada de preparar les agendes comercials. Més informació sobre el Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020:

https://trademission.portdebarcelona.cat/l



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona