Societat

Els gimnasos, indignats, reclamen ajuts

Critiquen la mesura dràstica de tancar quan es podria limitar més l’aforament

Sorpresa i indignació entre els propietaris de gimnasos que a les nou del vespre tancaven les portes sense saber del cert quan podrien tornar a obrir. “No volíem que passés i ha passat”, reconeixia el membre de la junta de l’associació de gimnasos, Toni Brocal, que lamentava la decisió del govern, que segueix la tònica d’altres països europeus, que han tancat també els gimnasos per evitar la propagació del virus. “No se si són conscients de l’abast de les mesures preses”, va dir el representant del sector, que reclama ajuts per a les empreses que des del juliol, quan els van obligar a tancar 14 dies, “miren de sobreviure”. L’associació, que representa un total de 112 empreses, estava pendent ahir de reunions amb el govern per saber si es podran acollir al paquet d’ajudes anunciades per als qui estan obligats a tancar el negoci. “Som centres segurs”, afirma Brocal, que destaca els baixos index de contagis que es produeixen en els gimnasos, segons recullen els informes de Sanitat. Pels propietaris dels centres, s’hauria pogut prendre mesures menys dràstiques com han fet a Aragó i restringir un 25% l’aforament. “Aquí passem del blanc al negre i tanquem sense tenir temps de comunicar a proveïdors i usuaris”, es queixa Brocal, que recorda les dificultats de moltes empreses després de l’estat d’alarma en què van tancar i un estiu “fluix” durant el qual molts no van tornar al gimnàs. “Sense ajuts és impossible que ens en sortim”, assegura.

Les escoles de música, art i idiomes obren

Les restriccions pel que fa a l’ensenyament afecten només els estudis postobligatoris. Les classes presencials es mantenen a primària i l’ESO i en canvi es faran més classes telemàtiques als batxillerats, als cicles formatius i als ensenyaments de caràcter especial tot el que queda de trimestre. En el cas de les extraescolars, que si que s’anul·len, queden excloses les activitats que es fan a escoles d’idiomes, de música i d’art. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va aclarir que la mobilitat dels professors i dels alumnes estan garantides amb la declaració d’autoresponsabilitat davant els confinaments perimetrals que afecten tot Catalunya i els municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona