Societat

Madrenas no té suport per prorrogar el servei de neteja, que continuarà perquè és essencial

El govern acusa l’oposició de moure’s per “rèdits polítics” i avisa que ara Girona+Neta pot encarir el servei

L’oposició, en canvi, parla de falta de diàleg

El govern en minoria de Girona (JxCat i ERC) no ha aconseguit cap suport ni abstenció dels tres grups de l’oposició (Guanyem, el PSC i Cs) per aprovar la pròrroga del servei de neteja a Girona+Neta i haurà de recórrer a la fórmula de fer un requeriment a l’empresa mixta per recordar-li que ha de continuar prestant el servei perquè és un servei bàsic i essencial. De moment, es farà per sis mesos. Això suposarà que Girona+Neta pugui “actualitzar els preus d’alguns conceptes” i encarir, per tant, el servei, segons va avisar ahir el regidor de Neteja, Eduard Berloso, que va acusar l’oposició d’“irresponsables” per aquesta raó. “És inaudit que l’oposició no hagi volgut aprovar una pròrroga que només volia evitar un augment del preu de la neteja de la via pública i la recollida d’escombraries, només per treure’n rèdit polític, i en uns moments de crisi per la pandèmia”, va dir el regidor, que va deixar clar, però, que el manteniment del servei es farà amb les millores introduïdes els últims mesos.

El contracte de Girona+Neta es va prorrogar ara fa un any per un any amb el compromís del govern que seria temps suficient per redactar i adjudicar un nou contracte. El febrer passat es va presentar públicament la part del nou plec sobre neteja viària, però hi ha pendent encara acabar la part de residus, i després treure-ho tot a licitació i adjudicar-ho. Berloso explica que els últims mesos, arran de la pandèmia, ha calgut centrar-se a fer canvis en la gestió del dia a dia i també en la introducció de millores que es va fer fa uns mesos, i per això s’ha endarrerit la redacció del nou contracte, que es preveu tenir a punt “en els propers mesos”.

“Mala gestió”

El PSC va emetre ahir un comunicat en què denunciava “una absència total de gestió del dia a dia i de voluntat d’acord” per part del govern i recordava que l’executiu de Madrenas s’havia compromès a fer el concurs durant el primer any de pròrroga, durant el qual, a més, l’empresa “ha tingut diversos problemes per la falta de control de l’Ajuntament”. Durant el ple del matí (vegeu la peça), a més del PSC, també Guanyem va insistir molt en la “mala gestió” i falta de diàleg, i va destacar que des del març no s’havia fet cap reunió de la taula de treball sobre el nou contracte.

LA DATA

31.10.20
és el dia
en què venç l’actual pròrroga de contracte de Girona+Neta, aprovada ara fa un any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES