Societat

El risc de rebrot, per sobre dels 900

Setze persones més han mort per la Covid-19

La velocitat de reproducció baixa lleument fins a l’1,26

El nombre de contagis per la Covid-19 va continuar ahir el seu camí de pujada a Catalunya, amb un total de 6.212 nous casos registrats i 16 morts més, mentre que l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) va arribar fins als 904, segons recullen agències. Amb tot, la velocitat de reproducció o Rt va baixar fins a l’1,26 (el dia anterior estava en l’1,29).

Segons les últimes dades notificades pel Departament de Salut, la xifra de pacients ingressats en hospitals havia baixat a 2.411, 23 menys que el dia anterior, tot i que el nombre d’ingressats a les UCI havia augmentat fins als 463, 16 més que divendres.

La incidència acumulada de casos en els darrers 14 dies (IA14) és de 748,24 per cada 100.000 habitants, 33,2 casos més que la vigília, i més del doble dels que hi havia a principis del mes d’octubre.

A més, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, va avisar en una entrevista a Rac 1 que “els pròxims 14, 15 dies seran molt dolents”, i que s’estan començant a desprogramar altres intervencions per mantenir els hospitals sense col·lapse. Segons Comella, en les pròximes dues setmanes s’arribarà fins als 900 llits de crítics als centres hospitalaris catalans perquè es “doblarà” el nombre d’ingressats a les UCI per la pandèmia.

El risc de rebrot (EPG), que mesura l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, s’ha situat en 904, 21,6 punts més que divendres, quan es considera risc alt a partir de 100.

L’indicador epidemiològic que indica millor que l’epidèmia pot començar a retreure’s és la disminució de la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt), que s’ha situat en 1,26, és a dir, que cada 100 infectats en contagien 126, en comptes dels 129 del dia abans. Malgrat aquesta lleu millora, en la darrera setmana, del 21 al 27 d’octubre, han ingressat a les UCI 412 pacients, i el nombre de morts ha augmentat fins a 243.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona