Societat

Cunit, Mollet, Santa Coloma i Balaguer voten aquest dilluns si prohibeixen el burca

Ja han aprovat regular l'ús de vels integrals en instal·lacions municipals Barcelona, Tarragona, Lleida, El Vendrell, Manresa i L'Hospitalet de Llobregat

La regulació d'aquestes peces també està pendent de debatre's a Salt, Roses, Figueres, Palafrugell, Olot, Mataró, Vic, Sabadell, Tàrrega, Cervera, Tarrés, i el consell comarcal de la Segarra

L'Ajuntament de Cunit vota aquest matí una moció del PSC per a regular els vels integrals -burka i niqab- en instal·lacions municipals,així com una altra del PP per a prohibir-los també en el carrer. Mentrestant, Mollet del Vallès també debatrà una proposta socialista per a vetar-los en instal·lacions de la localitat, i Santa Coloma de Gramenet i Balaguer votaran sengles mocions del PP per a vetar-los en tots els espais públics.

Així, a Cunit debatran una iniciativa de l'alcaldessa i senadora del PSC, Judith Alberich, que precisament la setmana passada va votar en contra d'una moció del PP en el Senat per a demanar la prohibició dels vels integrals en tots els espais públics d'arreu de l'Estat -tot i que es va aprovar amb el suport de CIU-.

Les mocions proposades pel PP -que també es votaran a Cunit, Balaguer i Santa Coloma- insten a prohibir les peces i accessoris que “cobreixin totalment la cara i impedeixin la identificació i la comunicació visual” en el carrer i en els espais públics sense finalitats religioses, a través d'ordenances municipals i altres normatives locals.

Només contemplen excepcions en relació a festes tradicionals; per raons de seguretat en el cas de les forces i cossos policials, i per motius de salut i higiene en el treball. A més, demanen als consistoris que instin al Congrés i al Parlament a estendre la prohibició a tots els municipis.

El portaveu del PP en l'Ajuntament de Balaguer, Joan Maria Molins, ha afirmat que la pluralitat cultural i religiosa “és un valor positiu en la mesura que tots respecten uns principis de convivència comunes per a protegir la seguretat, l'ordre, la salut o els drets i les llibertats fonamentals dels altres”.

La portaveu dels populars a Santa Coloma de Gramenet, María Carmen Sáez, ha afirmat que els estrangers a Espanya han d'acceptar la plena igualtat entre homes i dones. “No podem ni hem d'anar per a enrere en qüestions de drets i llibertats”, ha argumentat, i ha replicat a l'alcaldessa de la localitat, Núria Parlon (PSC), que el debat sobre els vels integrals sí està en el carrer i s'ha d'afrontar.

L'equip de govern de Mollet del Vallès ha proposat prohibir els vels integrals tal com va anunciar l'alcalde, Josep Monràs (PSC), poc després que el Vendrell i Lleida aprovessin vetar el burka i el niqab.

Ja han aprovat regular l'ús de vels integrals en instal·lacions municipals Barcelona, Tarragona, Lleida, El Vendrell, Manresa i L'Hospitalet de Llobregat, mentre que Terrassa va acordar instar a l'Estat i a la Generalitat a establir un marc de regulació comuna. La Diputació de Lleida, per la seva banda, va aprovar donar suport iniciatives estatals per a regular el burka i el niqab.

La regulació d'aquestes peces també està pendent de debatre's a Salt, Roses, Figueres, Palafrugell i Olot; Mataró, Vic i Sabadell, així com Tàrrega, Cervera, Tarrés, i el consell comarcal de la Segarra. Així mateix, el PP durà el debat sobre la prohibició en carrers i instal·lacions municipals al Parlament en el pròxim ple.

Fins a la data, han rebutjat les mocions proposades per a regular els vels integrals els plens municipals de Girona, Esplugues de Llobregat, Reus i Sant Adrià del Besós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA