Societat

Societat

La marquesina maleïda

Es frena un altre cop la construcció que ha d’aixoplugar passatgers entre estacions a Girona i caldrà treure l’obra a concurs per tercer cop el 2021

Havia d’estar feta el 2017

Era l’estiu del 2016 quan es va arribar a un acord per enderrocar el finger –túnel tancat– que unia l’estació de trens convencional amb la del TAV, perquè partia pel mig el parc Central, i construir per substituir-lo una marquesina que servís per aixoplugar els viatgers en el seu pas entre estacions. La idea i el projecte, de fet, ja venien d’abans, però en aquell moment es van concretar. A finals d’any, el govern de la ciutat aprovava el projecte de les marquesines –també se n’hi incloïa una altra, frontal a la façana del darrere de l’estació de Renfe, a desenvolupar més endavant– i el juny del 2017 es posava a licitació per primer cop la construcció de la marquesina entre estacions. En aquell moment, s’afirmava que la idea era que estigués feta a finals del 2017, just després de l’enderroc del finger, que va anar a terra al setembre. La construcció de la marquesina, però, no va començar mai, tot i que aquella tardor es va adjudicar l’obra a Argón Informática per 331.650 euros. A principis del 2018 aquesta empresa va presentar concurs de creditors. El consistori va preferir passar l’obra a l’empresa que havia quedat segona (Rubau Tarrés) que no pas tornar a convocar concurs per anar més ràpid, però la burocràcia va fer que, quan li van poder oferir la feina, molts mesos després, ja no li interessés. Després de diversos retards més per falta de documentació sobre el concurs de creditors, el projecte es va poder posar a licitació per segon cop a finals del 2019. Va ser una adjudicació complicada, però finalment al juny es va concedir l’obra a Comet Martínez Boix SL per 391.613,85 euros. Estava previst que les obres comencessin cap a finals d’estiu, però tampoc no ho han fet. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Lluís Martí, va explicar avui fa set dies en el ple que durant setmanes s’havien fet diversos requeriments a l’empresa, que inicialment justificava l’endarreriment per problemes vinculats a la pandèmia, però que finalment s’havia vist que això era una excusa, i el consistori ha decidit resoldre el contracte i tornar a treure el projecte a concurs. Primer, però, caldrà superar molta burocràcia per tal de resoldre el contracte –com s’ha vist també, per exemple, a la central del Molí– abans que es pugui fer aquest tercer concurs, previsiblement ben entrat el 2021. ¿La tercera serà finalment la bona en un projecte que és clar que està maleït? I, més enllà d’això, hi ha qui, arribats a aquest punt, en qüestiona la necessitat. Després de tants anys, els ciutadans ja s’han acostumat a anar d’una estació a l’altra sense cap estructura per resguardar-se de la pluja o el sol, i ningú sembla que hi trobi a faltar una marquesina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA