Societat

Arrenca l’edició virtual del Gran Recapte d’Aliments

Les aportacions econòmiques es poden fer tota aquesta setmana, fins dissabte

Creix del 40% la demanda d’ajuts

La dotzena edició del Gran Recapte dels Aliments no serà senzilla enguany, en plena pandèmia, tot i que és més necessària que mai, perquè la crisi de la Covid-19 ha fet augmentar del 40% la demanda d’aliments. Ahir va arrencar a diferents punts del país la recollida d’aliments per al Gran Recapte, que enguany serà virtual, amb donacions que es poden fer als supermercats associats durant tota aquesta setmana, fins dissabte, dia 21. El principal canal de recollida de donacions per als Bancs d’Aliments es farà a la caixa dels supermercats, amb donacions a l’hora de pagar gràcies a un codi de barres que s’oferirà als donants, amb aportacions d’un euro, tres o cinc euros, deu, vint o cinquanta euros o per un import a determinar per la persona que la fa. D’altra banda, el Gran Recapte accepta donatius a través del lloc web granrecapteonline.com, a les pàgines de les cadenes de distribució d’aliments, i amb el codi 33596 de Bizum. Els bancs d’aliments han informat que els mitjans de pagament estaran disponibles fins al 21 de novembre, però el lloc web estarà operatiu fins al 16 de desembre.

LA XIFRA

6
milions de quilos
d’aliments calculen els Bancs d’Aliments que caldria recollir en la campanya per abastir tothom.

Uns 260.000 sol·licitants més que fa un any

Els diferents bancs d’aliments que hi ha al país, distribuïts territorialment i localment, proveeixen unes 260.000 persones més a Catalunya respecte de l’any passat, segons va explicar ahir a l’agència Efe el director del Banc d’Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas. El responsable qualificava aquest com un increment que ha posat les entitats al “límit”.

A conseqüència d’aquest augment de les peticions d’ajuda ha baixat la mitjana de productes bàsics que els bancs reparteixen per persona dels dotze habituals a un total de set, segons explicava Fatjó-Vilas, per allargar així l’ajut a més unitats familiars.

Per poder fer front a l’allau de peticions d’ajuda, el director del banc barceloní considera que s’haurien de recollir cap a sis milions de quilos d’aliments, xifra superior a anys anteriors, quan es van recol·lectar 4,5 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró