Societat

L’objectiu del Gran Recapte a Girona: 500 tones d’aliments

La campanya d’aquest any, afectada per la pandèmia, presenta la incògnita de com respondrà la gent al fet que, en lloc de lliurar menjar, la col·laboració consisteixi en l’aportació de diners

Les mesures de seguretat per la Covid-19 han obligat a modificar el format del Gran Recapte d’Aliments d’aquest any, que va començar ahir. En comptes d’escollir els productes de les lleixes dels establiments i lliurar-los als voluntaris, l’ajuda es fa amb aportacions econòmiques. Un altre canvi és l’ampliació dels dies de la campanya, que de concentrar-se en un divendres i un dissabte passa a ser de sis dies (de dilluns a dissabte). Als mercats municipals, a més, es poden comprar uns vals de tres euros que permetran als usuaris del Banc dels Aliments adquirir productes frescos en aquests mateixos establiments. Malgrat acumular-se tots aquests canvis, però, a les botigues i als supermercats no hi ha voluntaris que n’informin, ja que s’ha descartat tenir-ne per evitar els contactes personals. Per tot plegat, ara mateix és una incògnita saber quina serà la resposta ciutadana. De fet, ahir la campanya va començar a un ritme molt suau, en comparació amb la intensitat habitual.

Més necessitat

Al Banc dels Aliments de Girona , organitzador del Gran Recapte amb la col·laboració d’altres entitats i institucions, són conscients, d’aquest repte, però es mostren confiats que s’aconseguirà l’objectiu: 500 tones de menjar per atendre els 42.000 veïns de la demarcació que estan recorrent al servei, més necessari encara des de la irrupció de la pandèmia. “Pensa que abans ateníem unes 31.000 persones”, explicava ahir el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez.

Qui vulgui col·laborar podrà pagar la quantitat que vulgui a la caixa de l’establiment on faci la compra, però també a través de www.granrecapteonline.com i de Bizum (codi 33596). Amb els diners que es recullin es mirarà d’adquirir aliments per fer front a les necessitats a curt termini. “L’ideal seria arribar als 500.000 euros, per comprar un mínim de 500 tones”, explica Gómez. A sis mesos vista –hi afegeix– el que farà falta a les comarques de Girona són 2.200 tones, de les quals 1.300 han d’arribar d’ajuts europeus.

Reticències

Al Banc dels Aliments temen que un sector de la població no es refiï del tot d’aquesta nova manera d’ajudar perquè pensen que potser no és una via segura. “Els podem garantir que tot es farà de manera correcta i que tot el que es recapti servirà per comprar aliments”, deia ahir amb rotunditat Gómez.

Com en les edicions anteriors, es mirarà que els llocs on es reparteixin les ajudes corresponguin als llocs des d’on s’han fet les donacions de diners. “Per entendre’ns –posava d’exemple el president del Banc dels Aliments de Girona–, si tu fas una donació en un establiment d’Olot, l’equivalent d’aquesta quantitat en menjar anirà als usuaris d’aquesta ciutat i de la Garrotxa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona