Societat

Interior diu ara que Arasa no ha estat nomenat nou cap dels TEDAX

Sàmper subratlla que l’excap de l’ARRO no podrà assumir el càrrec si la condemna és ferma

Els Mossos van confirmar fa uns dies que el canvi s’havia fet efectiu

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat aquest divendres que l’excap de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra Jordi Arasa no ha estat nomenat nou cap dels TEDAX. Arasa va ser condemnat a 2 anys i 4 mesos de presó per l’actuació en el desallotjament de l’acampada del 15-M.

Arasa es va presentar al concurs per ocupar aquesta plaça i el va guanyar però, segons Sàmper, l’expedient “no està executat ni signat”. En declaracions a TV3, el titular d’Interior ha explicat que més enllà d’haver guanyat la plaça “s’han de veure moltes més coses”.

En relació a la sentència, ha assegurat que si aquesta acaba sent ferma, Arasa “no podria tenir aquest càrrec”.

Fa dos dies els Mossos van confirmar que la decisió de nomenar Arasa nou responsable dels TEDAX es va prendre fa unes tres setmanes i que el canvi s’havia fet efectiu.

Sàmper ha volgut deixar clar que no ha suspès el nomenament, sinó que “s’ha aturat abans”. “No és que s’hagi aturat sinó que tenia un vici en l’expedient i que fa que a dia d’avui no pugui tirar endavant”, ha explicat. No obstant, ha reconegut que ell també ho hauria fet.

En aquest sentit, ha recordat que la sentència està recorreguda i ha valorat que si es confirma, ni que sigui per una pena menor, això és incompatible amb exercir el càrrec. En qualsevol cas, ha afirmat taxativament que “no se li ha donat aquest càrrec en cap cas”.

Fonts de Mossos han matisat a l’ACN aquest divendres que el procediment administratiu “no estava completat i que s’està mirant la idoneïtat d’Arasa per aquest lloc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia