6 Gastronomia
“Amb els hotels tancats no venia”
Stroong ·
Lourdes Torres ha hagut de tancar un negoci que començava a créixer de galetes sense sucre
La Lourdes Torres és una dona emprenedora i, molt conscienciada sobre la bona alimentació, fa deu anys va crear Stroong, una empresa que principalment elaborava galetes sense sucre i barretes energètiques 100% naturals. Però la Covid-19 ha pogut amb el negoci, sobretot perquè els seus principals clients eren els hotels, entre els quals n’hi havia alguns de luxe com Casa Fuster i els Wellington, que n’hi compraven. Fa unes setmanes, quan ja va decidir tancar, va publicar un avís a la seva pàgina web avisant clients i seguidors que encara tenia estoc (“Tenim productes que caduquen l’agost del 2021, de sabor d’ametlla i cacau, cacauet i cacau, i altres productes amb gust de dàtil i quinoa que caduquen el febrer que ve”, avisava). I animava a compar perquè no es fessin malbé. La Lourdes, amb més de 25 anys d’experiència com a cuinera, va començar fent les galetes a casa seva i empaquetant-les d’una en una de manera artesanal, però des de fa un temps ja tenia un fabricant que en feia amb les seves receptes, un distribuïdor molt important i una empresa d’envasament que conservava molt bé el producte. “Just quan pensava que aquest any seria el meu any, l’any de fer el gran salt perquè el distribuïdor havia aconseguit moltes comandes, ve la crisi”, explica. No s’ha arronsat i avui ja té un nou negoci: un consultori.