Societat

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

El manifest unitari recorda el patiment de les dones que durant el confinament han hagut de conviure amb l’agressor

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics o familiars. “És hora que us feu responsables i intervingueu”, recull el manifest unitari llegit per la seva autora, l’advocada Carla Vall, en l’acte institucional central del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El manifest insta els homes a fer-se “còmplices” d’un món millor i avisa els agressors que “no hi haurà cap espai per la a la impunitat”. “Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel”, ha conclòs Vall durant l’acte a plaça Sant Jaume.

El manifest d’enguany ha estat marcat per la pandèmia i ha recordat les dones que han hagut de conviure durant el confinament amb l’agressor.

“S’ha demostrat que per a moltes ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència”, ha llegit Vall, que s’ha dirigit a les dones que han “resistit” i ho han explicat, a les que han pogut “escapar” i a les que actualment segueixen a casa.

Davant d’aquest context, Vall ha expressat a través de la lectura del manifest el “ferm compromís” de les institucions per desplegar polítiques públiques que garanteixin l’atenció i la reparació de les supervivents i ha mostrat reconeixement cap a les persones que han fet el pas de sortir de la situació de violència i les entitats i les associacions que han atès l’emergència.

“Necessitem un compromís per garantir la vida digna de les dones i nenes”, ha apuntat.

El manifest unitari, que s’ha llegit després del minut de silenci, ha estat consensuat per les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona; l’Ajuntament de Barcelona; l’Associació Catalana de Municipis; la Federació Catalana de Municipis; i la Delegació del Govern.

A l’acte hi han assistit el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, així com els consellers i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez.

També hi han participat altres autoritats com el president del Parlament, Roger Torrent, diputats, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, l’alcadessa Ada Colau acompanyada d’altres membres del govern municipal i grups municipals a l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.

Després de l’acte, Meritxell Budó ha fet una crida a treballar per fer de Catalunya “un país lliure de violències masclistes” i ha assegurat que des de les institucions s’està treballant en la modificació de la llei contra les violències masclistes perquè hi ha “noves realitats”. En aquest sentit, s’ha referit a la necessitat d’introduir el concepte de violència masclista en l’àmbit digital i també institucional.

“El fet que una víctima declari diverses vegades en diferents estaments produeix la revictimització d’aquesta persona”, ha afirmat. “Hem de fer possible que amb una vegada n’hi hagi prou amb el seu testimoniatge”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona