Societat

El Govern invertirà 23 milions per comprar 440 habitatges i destinar-los a lloguer social

L’Agència Catalana de l’Habitatge adquirirà immobles provinents d’execucions hipotecàries

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts destinar 23 milions d'euros per comprar 440 habitatges, destinar-los a lloguer social i incrementar el parc públic d’habitatge. L’Agència Catalana de l’Habitatge –que rebrà la partida a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), ambdós dependents del Departament de Territori i Sostenibilitat– adquirirà immobles provinents d’execucions hipotecàries i, posteriorment, els destinarà a lloguer assequible.

Aquest és el tercer acord d’aquestes característiques que s’aprova: el 2018 va ser per un import de 30 milions d'euros i el 2019 la quantia va ser de 20 milions d'euros. Des de l’any 2015, la Generalitat ha destinat 137 milions d'euros a la compra de 2.636 habitatges per tanteig i retracte (uns 52.000 euros per habitatge comprat).

A finals de 2019 es va ampliar fins al 2027 el termini per exercir el dret de tanteig que tenen les administracions i les entitats del tercer sector i que es va fer extensiu a tot Catalunya. Aquest dret es pot aplicar també en segones i terceres transmissions d’habitatges anteriorment adquirits per grans tenidors. D’aquesta manera, segons el Govern, es “reforcen els mecanismes” de l’administració per a fer efectiu el retorn social del rescat bancari.

Des de la Generalitat, s’assegura que el dret de tanteig i retracte a favor de les administracions permet mobilitzar aquests habitatges per destinar-los a famílies en situació d’especial vulnerabilitat i ha evitat la venda d’aquests pisos a fons d’inversió internacional.

Una altra de les mesures dutes a terme pel Govern per impulsar la compra d’habitatges per tanteig i afavorir l’accés a habitatge assequible han estat els convenis signats entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català de Finances per concedir crèdits bonificats a ajuntaments i entitats del tercer sector per adquirir habitatges per tanteig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona