Societat

Barcelona guanya 8.600 taules a les terrasses de carrer

Es farà un concurs per dissenyar uns separadors que substitueixin les tanques de formigó de color groc

Els carrers de Barcelona, voreres però també l’asfalt, han guanyat 8.600 taules de terrasses i bars arran de les mesures extraordinàries per combatre la Covid-19. El març d’aquest any el nombre de taules era de 24.000 i ara s’arriba a les 32.600.

El director del gremi de restauració de la ciutat, Roger Pallarols, assegura que l’ampliació d’oferta a la terrassa, on els clients poden consumir en millors condicions de seguretat, està tenint uns “efectes globalment positius en el sector”. Pallarols manifesta: “Amb el reforç de les terrasses salvem llocs de treball i salvem les empreses, i salvant aquest sector estratègic salvem també una mica la ciutat.”

El director del gremi va ser ahir a l’ajuntament per fer costat a la política desplegada per l’equip de govern, que va respondre al problema de la prohibició del consum a l’interior de locals, obrint al sector de la restauració la possibilitat d’ampliar les terrasses, guanyant també espai a la calçada, on fins ara passaven els cotxes.

La possibilitat de posar més taules a l’exterior es va oferir amb la primera desescalada, després del confinament, i fins a data d’avui l’Ajuntament ha rebut 6.731 sol·licituds, de les quals 4.203 han estat resoltes i la resta s’han desestimat, o bé perquè tenien defectes de forma en la seva presentació o per altres casuístiques, com el fet de no tenir llicència de restauració.

De les peticions que sí que s’han tramitat s’han concedit 3.129 noves concessions i 1.074 s’han denegat. Dins del primer grup, la majoria són ampliacions de terrasses ja existents i 962 són per a bars i restaurants que no en disposaven i que ara tenen taules que s’han posat a l’asfalt.

Aquestes terrasses estan separades dels cotxes per tanques New Jersey, pintades de groc, i la voluntat de l’Ajuntament és canviar-les per unes peces noves, de disseny.

S’amplia el termini de sol·licitud

Les noves terrasses amb més taules han vingut per quedar-se, i la voluntat de l’Ajuntament és ampliar-ne el nombre. Per aquest motiu s’ha ampliat el termini per sol·licitar l’ampliació del nombre de taules fins al 31 de desembre de l’any vinent. La voluntat de l’Ajuntament és que les terrasses tinguin una estètica uniforme, amb un model homogeni a partir de l’any 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona