Societat

La veterinària Hipra investiga una vacuna de la Covid

La multinacional, amb seu a Amer, treballa en una línia de recerca pròpia i en una altra amb l’hospital Clínic

La farmacèutica veterinària Hipra està treballant en la recerca d’una vacuna de la Covid-19, segons va transcendir ahir, coincidint amb la visita que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va fer a les instal·lacions de la multinacional gironina. Segons va explicar la mateixa empresa, la recerca s’està fent en dues línies: d’una banda, una investigació cent per cent pròpia dels laboratoris d’Hipra i, d’una altra, una que s’està desenvolupant de manera conjunta amb l’hospital Clínic de Barcelona. Aquesta última línia es fonamenta en l’mRNA del virus, que garanteixi –asseguren des de la farmacèutica d’Amer– una immunitat de llarga durada. Tota aquesta feina és possible –hi han afegit– perquè Hipra controla totes les fases de creació d’una vacuna: la investigació, el desenvolupament, la producció i la comercialització. En la seva visita, el ministre Salvador Illa va destacar el potencial que té l’empresa, atès que disposen de la tecnologia necessària per desenvolupar vacunes no només destinades als animals, sinó també als éssers humans.

Si bé és el primer cop que treballa en una vacuna de salut humana, Hipra disposa d’una experiència molt gran en vacunes de salut animal. En els últims deu anys –afirmen a l’empresa– han comercialitzat en un centenar de països un total de 22 vacunes veterinàries, sorgides de la xarxa de laboratoris de les 38 filials i deu centres de diagnòstic que té arreu del món.

Hipra és una de les empreses que des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 ha intervingut per fer-hi front. D’una banda, en els seus laboratoris s’han processat milers de PCR fets en hospitals de la demarcació i de l’altra, s’han posat en circulació uns kits de diagnosi creats per Hipra. Paral·lelament, amb les seves impressores 3D han fabricat peces de respiradors per a pacients i pantalles de protecció per als sanitaris.

Les estacions d’esqui, dilluns

Les estacions d’esquí catalanes han acordat amb el govern l’obertura de pistes i l’inici de temporada de manera conjunta dilluns, segons va publicar l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), que també ha matisat que l’obertura es farà de manera progressiva i gradual, en una primera fase amb una limitació de la venda de forfets en funció de l’àrea oberta en cada moment per evitar aglomeracions. La venda de forfets es farà exclusivament en línia i de manera anticipada per evitar cues de primeres hores a les taquilles. Les estacions ja van ajornar el 9 de desembre passat l’obertura de pistes. D’altra banda, el govern francès indemnitzarà amb 400 milions d’euros els negocis afectats pels tancaments de les seves pistes d’esquí fins al dia 7 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona