Societat

Pessics de la rifa a Anglès, Palamós, el Gironès i Arbúcies

A més de Ripoll, la nova administració 1 d’Anglès reparteix una sèrie del tercer premi, un mes després d’obrir al públic

Les comarques gironines recuperen 8,2 milions, amb engrunes de tres cinquens

La rifa de Nadal no va obviar les comarques gironines. La grossa i el segon premi van passar-ne de llarg, però el tercer, a banda dels 7,5 milions de Ripoll (vegeu plana 12), també va deixar mig milió més entre els veïns d’Anglès, i altres pessics de cinquens van tocar sobretot a Palamós i Salt, però també en un estanc de Taialà –a Girona– o Arbúcies.

En total, pel que fa a premis, la demarcació recupera uns 8,2 milions d’euros dels prop de 25 milions invertits en bitllets i dècims del sorteig. El balanç, que no té en compte l’impacte de la menudalla de premis menors i reintegraments, és pitjor en termes absoluts que el del 2019, en què es van vendre 10,2 milions del cinquè premi íntegrament a Palamós –vegeu la peça adjunta– i una papereria de Sant Antoni, però és acceptable.

El gros dels diners provenen del tercer premi, el 52472, que a més de les sèries venudes a Ripoll, també en va reservar una per a la nova administració número 1 d’Anglès, on María José Couso no amagava la il·lusió per haver començat a repartir un trosset d’un premi important tan sols un mes després d’obrir. Només deu dècims, però que sumen 500.000 euros i creia haver-ne venut un a través de la finestreta, però no recordava si els compradors eren del poble, rodalia o forans. Cap d’ells va passar ahir al migdia per l’administració, explicava a l’agència ACN, però no es va estar de celebrar-ho amb els curiosos que passaven per l’administració i periodistes i redactors gràfics que s’hi acostaven. Finalment, va destapar l’ampolla de cava per ruixar-los a tots plegats i penjar el cartell. “He gaudit molt”, afirmava.

Alegria discreta

A Palamós, Lluís Espadalé, responsable de l’administració número 1 del municipi, al carrer Dídac Garrell, també estava satisfet per haver repartit 60.000 euros amb una sèrie d’un dels cinquens, el 19371, i sense cap dels afortunats a la vista, tenia més feina a atendre la premsa i rebre les felicitacions dels veïns que passaven davant el despatx. “Ha estat un any difícil, i a la gent li costa sortir de casa”, admetia, però les vendes es mantenen, a diferència d’altres administracions.

Finalment, a Salt, l’administració número 2, al carrer Esteve Vila, també va repartir una sèrie d’un altre cinquè, el 43831. I a Girona, a l’estanc de la carretera de Taialà van vendre dècims d’un altre cinquè, el número 86986.

LES XIFRES

8,2
milions
en premis principals cauen a les comarques gironines, sense comptar els premis menors i reintegraments.
24,916
milions
en dècims i bitllets s’havien comercialitzat en administracions i estancs gironins, menys que l’any anterior.
10,2
milions
del cinquè premi, que es va vendre íntegrament a l’administració 1 de Palamós, va ser el balanç del 2019.

Dos cinquens premis consecutius a l’administració 1 de Palamós

A l’administració 1 de Palamós, Espadalé destacava que havien venut dos cinquens premis de la rifa de Nadal dos anys seguits. L’any passat van vendre íntegre “el número del Dòlar”, el 23059 –el comprava habitualment l’antic bar del mateix nom al carrer Cervantes–, que ahir no va rebre cap premi. És el tercer cop que reparteixen un cinquè de Nadal, a més d’un tercer de Reis i algun primer i segon en sortejos. I espera que continuï l’“alineació d’astres”.

Campdevànol i Arbúcies, dos dècims més del 86986 en estancs

La venda de números en terminals d’estancs pot afavorir que els premis es disseminin pel territori. I així va passar amb dos dècims més del cinquè, el 86986, que també va arribar a dos compradors de Campdevànol i Arbúcies –a banda dels comercialitzats a l’estanc de Girona–. Van adquirir les butlletes, respectivament, als estancs de la plaça de la Dansa de Campdevànol i el carrer Major d’Arbúcies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona