Societat

Assaig de precampanya al ple dels comptes

El govern de coalició de Colau obté el suport d’Esquerra i Valls per aprovar els números més ambiciosos de la ciutat

Elsa Artadi carrega amb molta duresa contra el pacte

L’últim plenari de l’any a l’ajuntament de Barcelona va servir per aprovar un pressupost amb un nivell de despesa sense precedents, de 3.200 milions d’euros, i per fer un assaig general de per on aniran les coses en la pròxima campanya electoral per renovar el Parlament de Catalunya, amb un enfrontament sec i dur entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana i un veure-les venir de Comuns i socialistes. El motiu de la picabaralla va ser el sí d’ERC als pressupostos, que també van rebre el vot afirmatiu dels regidors de Barcelona pel Canvi, grup de Manuel Valls.

Com una tatxa, entre els dos partits independentistes, per fer més gran encara l’esvoranc, l’alcaldessa Ada Colau va fer unes declaracions a Catalunya Rádio, abans de començar el ple, en què assegurava que, de cara al futur govern de la Generalitat, aposta per un nou tripartit d’esquerres, a la vegada que assegurava que veu l’independentisme fatigat. Ja en el plenari, el regidor del pressupost, Jordi Martí, va aplaudir l’acord d’ahir pel seu valor “transversal, en contraposició a la fractura que viu el país”.

En el seu torn de posicionament de vot pels pressupostos, Artadi va protagonitzar una de les seves intervencions més dures des que és regidora i va desacreditar tant el pacte com els pressupostos en si mateix. En el torn de rèplica va acusar ERC d’haver abandonat la denúncia de la repressió que viu el país. El líder república, Ernest Maragall, va tornar-s’hi dient que la votació d’ahir només feia que constatar “la coincidència de Ciutadans i Junts en l’horitzó del 14-F”, perquè aquests van ser els únics partits que van votar en contra dels números.

En el plenari d’ahir també es van votar les ordenances fiscals, que són les mateixes que l’any passat perquè s’han congelat els preus públics. En el cas de la taxa turística s’ajorna el cobrament del recàrrec a l’entrada de l’estiu.

LA XIFRA

3.200
milions
d’euros és una xifra rècord per a un pressupost de l a ciutat de Barcelona, amb 800 milions per a inversions.

Un tramvia que relliga el pacte

Els regidors de l’equip de govern i Esquerra Republicana van coincidir ahir a votar afirmativament en dos punts transcendentals de l’ordre del dia: el pressupost i el projecte de connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal. En la seqüència dels fets de la negociació entre partits, primer es va tancar l’acord del Tramdiagonal, que va ser presentat el dissabte 12 de desembre i una setmana després, dissabte 19, les negociacions entre el govern i els republicans van culminar amb l’acord de pressupostos que va ser presentat diumenge per Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall. En el debat d’ahir, el regidor Jordi Martí va explicar que s’han fet fins a trenta reunions entre el govern i els grups de l’oposició per negociar esmenes al projecte de pressupost. Per la seva part, Collboni va assegurar que aquest era un pressupost amb un consens més ampli que l’aconseguit en les votacions, amb el 80% de les al·legacions de Junts i el 95% de les de Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges