Societat

“Vindran dies alegres”

El rei Melcior dona “molts ànims” a les nenes i nens en la seva arribada a Barcelona i els promet que la situació millorarà

L’alcaldessa Ada Colau demana a Ses Majestats que aquest any els portin “més salut que mai i moltes abraçades”

Les cavalcades se substitueixen per actes de tot tipus per donar la benvinguda als Mags

Ahir va ser un dia alegre. Tots els 5 de gener, vigília del dia de Reis, dia de la cavalcada, són dies de tràfec, moviment i, cap al tard, d’esclat d’alegria. Avui en serà un altre, de dia alegre, perquè pocs dies hi ha com el d’avui, quan les cases s’omplen de bon matí de regals i crits de joia, de petits, però també de grans. Demà no se sap si serà un dia alegre; tal com s’entreveu la cosa, fa tota la pinta que no. I demà passat, potser encara serà pitjor. Però que ningú desesperi: les coses aniran a millor, paraula de rei Melcior, que no és poca cosa.

Sa Majestat de la frondosa cabellera i barba blanca, el rei Melcior, va ser l’encarregat ahir de donar les gràcies al discurs de benvinguda que li va oferir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i en el seu parlament, ple d’optimisme, va dir a les nenes i nens que l’escoltaven: “Ànims, tot passarà, vindran dies alegres!” El breu parlament de Melcior va tancar la cerimònia d’arribada dels Reis d’Orient, que va ser breu, amb unes petites actuacions dels seguicis de cadascun. Melcior, Gaspar i Baltasar van atracar al moll del port del Fòrum a l’hora convinguda, dos quarts de vuit del vespre, quan el termòmetre marcava poc més de set graus i amb unes 300 persones esperant-los.

L’arribada dels Reis es va programar en aquest punt perquè a tocar hi havia el campament reial, que durant les festes de Nadal ha mostrat a tots els nens i nenes de la ciutat els detalls i secrets de la cavalcada reial. Després de rebre la benvinguda de l’alcaldessa, que els va comunicar que tenien un permís especial de l’Ajuntament per moure’s tranquil·lament per la ciutat durant la nit sense haver de respectar el toc de queda, Ses Majestats es van acostar fins al campament de la cavalcada, on van posar en marxa tot el dispositiu per a la distribució dels regals entre petits i grans.

En el seu discurs, l’alcaldessa Colau va voler fer notar a Ses Majestats que els principals destinataris dels seus obsequis, els nens, aquest any s’han “portat molt bé” i va recordar que havien respectat el confinament i que feien cas de totes les mesures d’higiene. En el capítol dels desitjos, l’alcaldessa va demanar als Reis “més salut que mai i moltes abraçades”.

La rebuda dels Reis d’Orient va ser diferent de la dels anys anteriors a Barcelona i a la resta del país. Un dels pocs llocs on hi va haver una mínima cavalcada va ser Lleida, on Ses Majestats es van enfilar al bus turístic per recórrer els principals carrers de la ciutat. També ho van fer en poblacions més petites, com l’Arboç, on Melcior, Gaspar i Baltasar es van passejar en uns luxosos descapotables.

D’Orient i amb mascareta
No podia ser d’una altra manera. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar ahir a Barcelona emmascarats, per protegir-se ells i protegir tothom. Eren mascaretes especials, de luxe, perquè Ses Majestats vesteixen fi, però se’n van haver de posar damunt la boca i les barbes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona