Societat

Pla per reactivar el centre de Lloret i guanyar-hi en seguretat

L’Ajuntament prendrà mesures per dinamitzar el nucli urbà fins al 2022

L’enderroc d’un magatzem donarà lloc a una nova plaça i hi haurà creacions d’art en escales i espais

La Generalitat i la Diputació avalen el pla operatiu fins al 2022

L’Ajuntament de Lloret de Mar està disposat a prendre mesures per reactivar el nucli urbà del municipi. La voluntat de l’equip de govern, de Junts, ERC i quatre edils no adscrits, és que el centre tingui “més dinamisme, una millora de l’espai públic i hi passin més persones”, afirma l’alcalde, Jaume Dulsat.

L’espai on es vol actuar aquest any i el 2022 aniria des de la plaça París en direcció a la platja. El pressupost municipal aprovat al desembre inclou 210.000 euros en inversió a la via pública. El regidor d’Urbanisme i regidor delegat del centre, Albert Robert (Junts), detalla que la setmana que ve començaran les obres del primer tram del carrer Oliva –hi haurà una altra fase– i posteriorment també actuaran al carrer del Camí de les Cabres, on ja es va fer un tram. S’hi renova el clavegueram, la llum, l’aigua i el paviment.

Una oficina al centre

A banda de l’enderroc d’un magatzem i l’embelliment de façanes i escales, la revitalització del nucli urbà també depèn del fet que s’hi instal·lin serveis municipals. El consistori pretén comprar un edifici i situar-hi el jutjat de pau i dependències municipals. “Si hi ha moviment social, hi ha flux econòmic”, explica Robert.

Juntament amb l’edil d’Educació, Albert Ferràndez (ERC), Robert és el regidor delegat del nucli urbà. Sosté que el tancament progressiu de negocis ha fet perdre vida al sector. “Si no hi ha activitat econòmica, no hi ha moviment de gent i fa que tot vagi perdent valor”, diu Robert. Ferràndez també admet que hi ha edificis en mal estat. Tots dos regidors viuen al centre de Lloret.

La millora del centre rebrà l’impuls del pla operatiu. Segons informa l’Ajuntament de Lloret, la Generalitat i la Diputació de Girona hi aportaran un total de 900.000 euros entre el 2021 i el 2022. El govern, 600.000 euros (300.000 aquest any i 300.000 més l’any que ve), i la Diputació, 300.000, repartits en dos anys. L’Ajuntament n’hi aporta 600.000 en dues anualitats.

Part de les actuacions formaven part del projecte presentat per l’Ajuntament a la convocatòria del programa de plans de sostenibilitat turística en la destinació, de l’Estat. El consistori lloretenc no va ser un dels escollits. Aquell projecte, elaborat per Lloret Turisme, estava valorat en 3,7 milions.

LES FRASES

És un peix que es mossega la cua: quan hi circuli gent, resoldrem qüestions com ara la seguretat
Albert Robert
regidor delegat del nucli urbà
Els petits comerços, cellers i hotels del centre han tancat, i el jovent prefereix anar als barris més nous
Albert Ferràndez
Regidor delegat del nucli urbà
“Espai lliure i zona verda”

Més “oxigen” amb una expropiació i un enderroc

Una de les primeres actuacions per revitalitzar el centre de Lloret és enderrocar l’Espai La Fàbrica, un magatzem sense ús i que va haver de ser tapiat anys enrere perquè hi feien vida uns ocupes.

El projecte, inclòs en el pla de reconversió turística, passa per expropiar l’edifici, enderrocar-lo i crear-hi una plaça pública. Seria una manera de donar “més oxigen” a la cruïlla dels carrers Migdia, La Fàbrica i Costa de la Fàbrica, diu Dulsat. El solar està qualificat urbanísticament com a “espai lliure i zona verda”. Ara, però, és “una trava en l’entramat urbà com a reclam turístic”, admet l’Ajuntament en la documentació presentada per accedir a fons de l’Estat.

Nou itinerari turístic

Festival d’art urbà i murals en cinc escales

A banda de la renovació integral dels carrers, l’Ajuntament de Lloret aspira a embellir alguns carrers amb murals en cinc grups d’escales. La intenció és que la millora estètica faciliti més moviment de les persones, més obertura de negocis i un augment de la seguretat. Així, està previst que professionals de la decoració, l’arquitectura i de l’art dissenyin aquests espais.

A més de tot això, el consistori organitzarà un festival d’art urbà, que canviarà la fesomia de façanes i vies del nucli urbà (com ja s’ha fet a Girona, per exemple). El festival permetria crear un nou itinerari turístic i ajudaria a conservar el paisatge urbà, sostenen els regidors municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona