Societat

Carnavals confinats, una opció per salvar la festa

Sant Feliu de Guíxols, Sant Joan les Fonts i Riells i Viabrea promouen activitats per les xarxes socials

A Platja d’Aro i Palamós decoren comerços

Les rues de carnestoltes van quedar suspeses fa mesos, però en diverses poblacions amb la tradició més arrelada es resisteixen a renunciar del tot al caliu de la festa i la miraran d’adaptar al nou escenari. A Sant Feliu de Guíxols, per exemple, no han renunciat al cartell i entre dissabte i el dimecres 17, de cendra, publicaran vídeos dels antics reis carnestoltes a les xarxes socials tot convidant la població a disfressar-se i penjar imatges. A Sant Joan les Fonts també celebraran aquest any una edició confinada del carnaval a causa de les mesures anti-Covid a través de les xarxes socials. Els participants han de penjar una foto disfressats a Instagram i etiquetar el compte de l’Ajuntament (@santjoanlesfonts), el del Pis 9 (@pis9areadejoventut) i de l’Escola Municipal de Belles Arts (@escola_belles_arts). Hi haurà dues categories: unitat familiar o grup bombolla i la categoria individual. El jurat, que estarà integrat per persones de diferents entitats vinculades amb el món del Carnaval, valorarà la originalitat i la complicitat de la disfressa i l’escenografia i la composició de la imatge.

També hi haurà concurs telemàtic a Riells i Viabrea, amb inscripcions obertes fins al dia 10 i la possibilitat de guanyar 75 euros en vals en quatre categories. Els consistoris, com també el de Castell-Platja d’Aro, han mirat de “salvar l’ambient”, com explica la regidora Jenny Xufré, amb imatges commemoratives dels 42 anys de carnavals, l’enllumenat i les màscares decoratives en diversos giratoris. També conviden a sumar-se al carnaval confinat els veïns, amb una edició de xapes que es poden personalitzar, i “els botiguers que puguin decorar els aparadors perquè encara estan oberts i no tancats”, lamentava l’edil. En definitiva, en comptes d’una edició de lluïment, se centren a engrescar “la gent del poble”.

A Palamós, la colla Els Pipots ha promogut, conjuntament amb la comissió de carnaval, “que les colles que vulguin adoptin comerços” per aixecar els ànims dels negocis i la població. Se n’hi han adherit una trentena, amb material de les colles i disfresses per guarnir maniquins, explica Joan Vilar, d’Els Pipots. A Sant Feliu també guarniran carrers amb fotos del passat, en una exposició a l’aire lliure per evitar cues i depassar aforaments en llocs tancats, i conviden a completar una gimcana entre botigues, restaurants i edificis públics, escannejant codis QR per acreditar que s’han trobat.Pel que fa a Sant Joan les Fonts, na altra de les novetats és que aquest any la celebració es farà en la data que marca el calendari per al Carnaval i no dues setmanes després, que era la tradició ja a Sant Joan les Fonts, perquè les colles locals poguessin participar als carnavals de la costa i al d’Olot.(Amb informació de Jordi Casas, Jordi Ferrer i Joan Puntí)

A l’Alt Empordà, activitat sota mínims

Roses i l’Escala, dues de les poblacions amb tradició carnavalesca més potent a l’Alt Empordà, no han promogut per ara cap acció alternativa, després de la decisió adoptada mesos enrere de cancel·lar la celebració de rues que poguessin afavorir aglomeracions i la interacció massiva de públic al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona