Societat

Detenen Pablo Hasél per ingressar a presó

Els Mossos d’Esquadra treuen de l’edifici els estudiants que donen suport al raper i els identifiquen

L’arrest s’ha dut a terme per ordre de l’Audiència Nacional

A les 08.25 hores d’aquest dimarts, el raper Pablo Hasél ha estat detingut. En un operatiu policial que ha començat a primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra s’han emportat Hasél enmig de crits de suport d’estudiants i altres persones que s’havien concentrat al voltant de la universitat.

De fet, els Mossos han hagut de treure abans un a un els estudiants que s’havien atrinxerat a l’edifici amb el raper per donar-li suport, en una tancada que va començar dilluns. La detenció s’ha dut a terme per ordre de l’Audiència Nacional.

Hasél està condemnat a 2 anys i 9 mesos per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justifica la tancada al rectorat per evitar posar “fàcil” la seva detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat.

Els Mossos d’Esquadra han pogut entrar a la Universitat de Lleida (UdL) per procedir a la detenció del raper Pablo Hasél sense que s’hagin produït “incidents greus” i sense que hi hagi constància de ferits.

Desenes d’agents dels Mossos han entrat aquest matí en el rectorat de la Universitat de Lleida per detenir Hasél.

Un fort dispositiu policial format per desenes d’agents dels Mossos i una vintena de furgonetes de la Brigada Mòbil s’ha desplegat des de les 6.30 hores d’aquest matí als voltants del rectorat per procedir a la detenció de Hasél, el termini de la qual per ingressar voluntàriament a la presó va finalitzar divendres passat.

Hasel es va tancar l’ahir dilluns a l’edifici del rectorat de la UdL “per posar-ho a la policia el més difícil possible” davant la seva imminent detenció i amb l’objectiu, segons va declarar, de visibilizar el que considera com un “gravíssim atac” contra les llibertats.

La policia, no obstant això, ha pogut sortejar amb facilitat les barricades, formades amb taules i cadires, que havien situat a les entrades de l’edifici el mig centenar d’activistes tancats al costat d’Hasél al rectorat, que han estat arraconats pels agents per procedir a la detenció del cantant.

En entrar els Mossos, els activistes s’han refugiat a la tercera planta de l’edifici. El grup que ha envoltat Hasél per intentar dificultar la seva detenció, ha estat arraconat pels policies, que han procedit a la seva identificació després d’emportar-se’ls d’un en un.

A l’interior de l’edifici es trobaven també nombrosos periodistes i reporters gràfics que han passat la nit al costat dels activistes i el mateix Pablo Hasel.

Ahir mateix, l’Audiència Nacional va tornar a rebutjar la suspensió de l’execució de la condemna de nou mesos de presó a Hasel, en recordar que el 2017 va ser condemnat per un delicte de resistència o desobediència a l’autoritat, i el 2018 per violació de local.

“Amb aquest historial delictiu, resultaria absolutament discriminador respecte d’altres delinqüents, i també una greu excepció individual en l’aplicació de la Llei, totalment freturosa de justificació, la suspensió de l’execució de la pena a aquest penat”, argumenta el tribunal.

I afegeix que “les campanyes” a favor seu “que poguessin haver orquestrat algunes persones no poden determinar la inaplicació de la llei vigent, sinó la seva eventual modificació pel Parlament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona