Societat

Expedienten l’hotel de Capmany on es van trobar dones prostituint-se

Interior proposa que se’l multi amb 10.000 euros

L’últim operatiu policial al complex va identificar 21 dones i 39 clients al complex, dinou dels quals eren francesos

El Departament d’Interior ha obert un expedient sancionador a l’hotel Els Banys de la Mercè de Capmany (Alt Empordà) per actuar com a prostíbul encobert i proposa que se’l multi amb 10.000 euros.

La Generalitat ha decidit expedientar el complex després que els Mossos d’Esquadra hi hagin fet diverses inspeccions i, sobretot, arran de l’operatiu policial que hi va haver el 30 de gener passat. Al dispositiu, que es va fer de manera conjunta amb la policia nacional (CNP), es van identificar més de vint dones que es prostituïen a les habitacions.

Com que Els Banys de la Mercè només té llicència com a hotel –tot i que abans havia funcionat com a prostíbul– la Generalitat també ha traslladat el cas a l’Ajuntament, per si vol clausurar-lo.

L’hotel Els Banys de la Mercè, situat a tocar de l’N-II, ja fa anys havia funcionat com a prostíbul (aleshores, sota el nom de club Madam’s). El 2004, l’Ajuntament de Capmany li va donar llicència per fer-ho. Però després de diferents recursos judicials interposats per la Generalitat, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va declarar nul·la la llicència i va ordenar clausurar el prostíbul.

Ara fa tres anys, el 2018, l’establiment va tornar a obrir les portes. Aquest cop, com a hotel. Tot i això, segons informa el Departament d’Interior, el complex ha continuat funcionant com a prostíbul encobert. “Segons indicis recollits pels Mossos, l’activitat principal és la d’intercanvi de serveis de naturalesa sexual entre les dones que s’allotgen a l’hotel i clients, majoritàriament procedents de França”, recull un comunicat de la Generalitat.

Al llarg dels darrers mesos, la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) dels Mossos de Girona ha fet diverses inspeccions a l’hotel. Però, sobretot, la que ha derivat en l’obertura de l’expedient sancionador és l’operatiu conjunt que Mossos i CNP van dur a terme al complex aquest 30 de gener passat. El dispositiu perseguia detectar possibles casos de tràfic de persones i descobrir incompliments de les restriccions per la pandèmia. A l’hotel de Capmany, la policia hi va identificar 21 dones i 39 clients (d’aquests, dinou eren francesos que s’havien saltat les restriccions de mobilitat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Sant Jordi de rècord a TMB amb 2,5 milions de validacions

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols