Societat

Calvo: “Hasél té un historial sencer, i se li estan aplicant les normes d’aquest país”

La vicepresidenta condemna els disturbis i critica el suport de Podem a les manifestacions

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha condemnat aquest dijous els disturbis a les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél, i ha destacat que “tots els drets tenen límits i es desenvolupen per llei”.

Malgrat que ha recordat que el seu executiu impulsa una reforma del Codi Penal perquè les expressions que no posen en risc la seguretat de les persones no estiguin penades amb presó, “Pablo Hasel té un historial sencer, i se li estan aplicant les normes d’aquest país”.

“Les democràcies han de protegir un particular ús de llibertat”, però “la llibertat d’expressió no pot emparar la promoció de delictes”.

Calvo ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la Cadena Ser on ha criticat també el suport a les manifestacions del portaveu de Podem, Pablo Echenique, que aquest dimecres va publicar un tuit on mostrava el seu suport “als joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d’expressió als carrers”.

Preguntada per aquest tuit, ha afirmat que “els que tenim un càrrec públic hem de viure la nostra vida amb una certa complexitat” i no només dir “el que pensem” perquè hi ha “una responsabilitat amb els càrrecs”, i “una cosa és defensar que una democràcia sigui exigent amb la llibertat d’expressió” i una altra “atiar” una situació “on hi ha ferits, detinguts”.

Segons Calvo “aquests esdeveniments no tenen res a veure amb la llibertat d’expressió”. “Cap dret es pot defensar ni expressar amb violència, aquesta és una línia vermella absoluta”, ha afirmat la vicepresidenta, que ha recordat que la de Madrid era “una manifestació que no estava comunicada” i on hi va haver “detinguts”, “i això no es correspon a la defensa de drets”, perquè “tots els drets tenen límits i es desenvolupen per llei”.

La vicepresidenta ha insistit que el seu executiu durà a terme una reforma del Codi Penal amb la premissa que “tot el que no posa en risc la seguretat de les persones no pot acabar amb penes de privació de llibertat”.

En tot cas ha destacat que “Pablo Hasel té un historial sencer i se li estan aplicant les normes d’aquest país”. “Les normes es poden canviar, però de moment les hem de complir tots”, ha dit, i “les democràcies han de protegir un particular ús de llibertat”, però “la llibertat d’expressió no pot emparar la promoció de delictes”.

Ha rebutjat les crítiques del PP, que utilitza el cas de les manifestacions per reclamar al president del govern espanyol que cessi el seu vicepresident i líder de Podem, Pablo Iglesias.

“Iglesias té 35 escons que ha guanyat a les urnes, i a ells els hauríem de preguntar per què donen suport a Vox quan Vox dona suport a qüestions que ens semblen infumables”.

En aquest marc ha demanat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que s’ocupi de les seves competències, i li ha recordat l’acte feixista de l’Almudena d’aquest cap de setmana.

Segons la vicepresidenta els que van fer l’acte feixista a l’Almudena “ho hauran de pagar igual” que els de la manifestació per Hasel.

Sobre altres discrepàncies amb Podem, començant per les polítiques d’igualtat, ha afirmat que és “lògic que existeixin” i “a mi el que em preocupen són les formes, més que el fons”.

“Podem té una cultura política diferent de la nostra”, ha dit, però “crec que en les lleis d’igualtat el PSOE té la història que té, i totes les lleis d’igualtat les ha fet el PSOE”

Sobre el PP i la renovació del CGPJ, creu que el mal resultat del PP al 14-F “hauria” de facilitar un acord pel CGPJ “perquè el PP no té més excuses ni dates”. Casado, segons Calvo, ha de fer una reflexió directa del que ha passat i de com ha d’actuar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona