Societat

Llibertat amb càrrecs per 6 dels detinguts dimarts pels aldarulls a Lleida i pels tres detinguts a Vic

Un altre jove està pendent de declarar judicialment a Lleida perquè necessita intèrpret

El jutjat d’instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha acordat llibertat provisional per a 6 dels 7 detinguts dimarts pels aldarulls posteriors a la manifestació de protesta per la detenció de Pablo Hasel a Lleida, que han passat aquest dijous a disposició judicial. Tots ells s’han negat a declarar.

L’altre, de nacionalitat Senegalesa, està pendent de declarar judicialment perquè necessita intèrpret. Tots ells han comparegut per videoconferència des de les comissaries on estaven retinguts.

La causa està oberta per un delicte de desordres públics i hauran de comparèixer al jutjat quan siguin requerits. El vuitè jove detingut dimarts era menor d’edat i va quedar dimecres en llibertat després de declarar al jutjat de menors.

Per altra banda, els 14 detinguts a Lleida pels aldarulls de dimecres està previst que passin a disposició judicial en les pròximes hores. Quatre d’ells són menors i declararan aquest mateix dijous.

Els altres 10 podrien declarar entre divendres i dissabte. Als dels detinguts dimecres se’ls acusa també de desordres públics i a algun d’ells també per atemptat als agents de l’autoritat per, suposadament, llençar-los pedres.

Pel que fa als danys materials a Lleida, la Paeria ha informat que aquest dimecres es van cremar 77 contenidors en 22 punts de la ciutat i que el cost dels desperfectes ascendeix a 60.000 euros.

A més, tot i que no està quantificat, segons l’Ajuntament, dimecres també van patir danys un concessionari i una cafeteria i es van incendiar dos vehicles al carrer Doctor Fleming.

Aquestes destrosses se sumen a les ja quantificades ahir per l’Ajuntament en referència als aldarulls del dia anterior.

La Paeria va quantificar en 67.000 euros el cost dels desperfectes causats a la ciutat durant els aldarulls de dimarts posteriors a la manifestació pacífica contra l’empresonament del raper Pablo Hasel; concretament als 55 contenidors cremats en 17 punts de la ciutat així com els desperfectes causats als paviments de calçades i voreres.

Per la seva part, el jutjat d’instrucció 1 de Vic ha deixat en llibertat amb càrrecs els tres detinguts per desordres públics durant els aldarulls de dimarts a la capital d’Osona.

Els arrestats no han arribat a traslladar-se als jutjats de Vic, on s’hi concentraven una cinquantena de persones per donar-los-hi suport, i la jutge ha optat per fer-ho telemàticament. Tots tres estaven des de dimarts a la nit detinguts a la comissaria dels Mossos.

César Lagonigro, president de l’Associació d’Advocats d’Osona en Defensa dels Drets Fonamentals, que fa l’acompanyament legal dels detinguts, ha dit que no es descarten noves detencions i que als tres arrestats se’ls imputin nous càrrecs, com ara els d’atemptats contra els agents i els danys ocasionats a la comissaria.

“Ens trobem a l’inici del que pot arribar a ser una macrocausa”, ha assegurat Lagonigro. Tots tres han quedat en llibertat amb l’obligació de comparèixer davant del jutge quan siguin requerits.

Un dels detinguts a les protestes de Barcelona, a presó provisional comunicada

El jutjat de guàrdia de Barcelona ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per a 1 dels detinguts en les protestes d’ahir dimecres a la capital catalana.

Per als altres 6, la fiscalia ha demanat llibertat provisional amb compareixences en el jutjat. El jutjat manté la causa oberta pels delictes de desordres públics, danys, atemptat i lesions, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona