Societat

Girona fa 80 auditories energètiques en llars vulnerables de la ciutat

Consistori i Diputació cooperen per ajudar famílies a estalviar i detectar fallades en l’aïllament o electrodomèstics poc eficients

Hi ha ajuts per incentivar millores

Tècnics a càrrec de l’Ajuntament de Girona ja han completat 56 auditories d’eficiència energètica en llars que consten com a vulnerables en els arxius dels serveis socials per les dificultats dels empadronats a l’hora d’assumir els rebuts de la llum o el gas. El consistori va anunciar ahir que preveuen arribar a una vuitantena de domicilis en les pròximes setmanes, així com avançar en la detecció de mancances per ajudar les famílies a estalviar i incrementar el confort a les llars, especialment, en els mesos d’hivern.

Cada auditoria consisteix en una visita al domicili per comprovar l’estat de l’habitatge en relació amb el confort energètic, revisar les factures, fer-ne una valoració global, i donar consells sobre l’estalvi energètic i fer propostes de millora. També, si escau, es tramiten bons socials energètics, va explicar ahir la regidora d’Habitatge i Eficiència Energètica, Annabel Moya.

“Entre els factors que afecten en matèria de pobresa energètica, hi ha la caiguda d’ingressos, en bona part també per la crisi de la Covid-19; els dèficits en l’eficiència energètica dels habitatges, ja que moltes vegades la llar no està en condicions, i els preus abusius de l’energia”, remarca Moya.

A través d’aquestes primeres auditories, l’Ajuntament ha detectat la necessitat d’adquirir petits electrodomèstics que millorarien el confort i suposarien un estalvi energètic per a les llars. Es tracta principalment de frigorífics amb menys consum elèctric, aparells deshumidificadors i radiadors d’oli, que poden mantenir l’escalfor durant més temps que una simple estufa elèctrica.

LES XIFRES

56
auditories
energètiques ha fet l’Ajuntament de Girona aquest hivern, amb previsió d’arribar a les 80.
72
electrodomèstics
bàsicament (radiadors d’oli, deshumidificadors i frigorífics) demanen que subvencioni la Diputació.

Ajuts de la Diputació per renovar aparells

Dins del programa conjunt amb la Diputació, el consistori ha sol·licitat a l’ens supramunicipal una subvenció per a la compra de material per lluitar contra la pobresa energètica, per als anys 2020 i 2021, consistent en l’adquisició d’un total de 12 neveres, 25 deshumidificadors i 25 radiadors elèctrics. Aquesta és la segona compra de material que es farà per a famílies vulnerables, ja que anteriorment es van adquirir 9 radiadors i 16 deshumidificadors més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró