Societat

Retornen mobilitat del colze a un nen amb trasplantament de múscul de la cama 

Metges i cirurgians de l’hospital infantil HM Nens de Barcelona han aconseguit retornar la mobilitat al colze d’un nen de cinc anys gràcies a un trasplantament de múscul de la cama per solucionar un problema congènit poc comú, amb una prevalença d’un cas per cada milió d’habitants. 

El petit Thiago va néixer fa 5 anys sense els músculs flexors del colze esquerre, cosa que li impedia poder doblegar l’articulació, un problema que han aconseguit solucionar amb una intervenció quirúrgica liderada per Francisco Soldado , cap del Servei de Cirurgia en Traumatologia i Ortopèdia Pediàtrica de l’hospital HM Nens.

La implantació vascularitzada del múscul recte intern de la cuixa s’ha fet mitjançant microcirurgia, una tècnica reconstructiva innovadora, segons ha informat l’hospital en un comunicat.

“Es tracta d’un cas complex i molt poc habitual, ja que afortunadament es dona un cas per cada milió d’habitants, però per l’experiència que tenim en intervencions similars, vam veure clar que trasplantant un penjall de la cama connectant venes, artèries i nervis podíem restaurar la mobilitat a l’articulació”, ha resumit Soldado.

La intervenció es va dur a terme el passat mes de desembre, va tenir una durada de tres hores i fins avui no han pogut comprovar que l’evolució del nen és positiva i d’acord amb el procés que ha de seguir, ja que fins a transcorreguts sis mesos no es completarà la reniervació del múscul de la cama autotrasplantat.

Soldado ha detallat que van seleccionar un penjall de la cuixa perquè “són molt versàtils, de manera que resulten la millor opció per substituir la falta d’un múscul”.

L’Hospital HM Nens ja es va convertir l’any passat en el primer centre d’Espanya a aplicar la Tècnica de Vilkki en tractar la malformació del radi d’un altre menor que li impedia el desenvolupament normal de l’avantbraç (mà de pinya radial).

El director mèdic d’HM Nens, Javier Massaguer, ha ressaltat que “actualment, la nostra tecnologia i els nostres professionals ens permeten oferir al pacient pediàtric un servei d’elevada qualitat mitjançant especialitats molt específiques que es realitzen en molt pocs centres d’Espanya i Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES