Societat

Alimentaria s’ajorna per tercer cop, fins a l’abril del 2022

La principal fira d’alimentació de l’Estat, que es va suspendre l’abril del 2020, s’havia de fer aquest mes de maig

Fira de Barcelona vol l’escenari més favorable per oferir la millor edició de l’esdeveniment

El saló Alimentaria es farà finalment l’abril del 2022. El sector de la indústria alimentària i Fira de Barcelona han acordat retardar un any la celebració d’aquest saló, el més important en clau internacional que es fa a la capital catalana, i que s’havia de celebrar aquest mes de maig, per dificultats derivades de la pandèmia. La cita ja no es va poder celebrar l’abril del 2020, quan estàvem en plena primera onada; per tant, la de l’abril del 2022 és la tercera data proposada.

Fira de Barcelona va informar ahir en un comunicat que l’abril del 2022 es preveu “una situació més favorable per a la participació de companyies i professionals nacionals i internacionals” en aquest gran esdeveniment, que és la principal fira d’alimentació de l’Estat i una de les més destacades a escala internacional. El canvi de dates d’Alimentaria i Hostelco s’ha decidit “després de consultar amb el teixit productiu, associatiu i institucional del sector sobre la convocatòria prevista per al maig d’aquest any”, va dir ahir Fira de Barcelona. Segons aquest ens, a més d’identificar-hi les traves en la mobilitat internacional, s’ha analitzat l’evolució de la pandèmia, s’ha consultat les empreses expositores i s’ha arribat a la conclusió que és més oportú celebrar el gran saló Alimentaria i Hostelco del 4 al 7 d’abril del 2022. D’aquesta manera, també es recuperarà la periodicitat biennal d’aquest esdeveniment, que es fa els anys parells. L’últim any que es va celebrar, el 2018, Alimentaria va reunir 4.500 empreses i 150.000 visitants professionals, dels quals un 25% procedien de l’estranger.

Fòrum per compensar

Per compensar aquest ajornament, del 18 al 20 d’octubre d’aquest any se celebrarà al recinte de Montjuïc el saló Fòrum Gastronòmic Barcelona, que coincidirà amb Alimentaria FoodTech, saló sobre la transformació i conservació d’aliments.

Al Fòrum Gastronòmic, que es farà de manera presencial tot i que també hi haurà oferta via telemàtica, s’hi afegiran expositors d’Alimentaria i Hostelco, de manera que, a més dels habituals petits productors del sector primari i de l’artesania alimentària, s’hi podrà reunir una representació més nombrosa d’empreses de foodservice, equipaments, serveis i distribució. En el Fòrum, on es donen a conèixer les últimes tendències del sector, els cuiners més prestigiosos, sommeliers i professionals de la gastronomia participaran en un programa d’activitats amb sessions de cuina en directe, tastos, premis i concursos.

L’Automobile Barcelona se celebrarà al juliol

El saló Automobile Barcelona, la cita internacional dedicada als vehicles organitzada per Fira de Barcelona, se celebrarà entre els dies 8 i 18 de juliol d’enguany al recinte de Montjuïc de la capital catalana. Així ho va anunciar ahir Fira en un comunicat, en què va destacar que la patronal espanyola del sector de l’automoció, Anfac, ha mostrat el seu suport a un esdeveniment que pretén “dinamitzar l’activitat comercial en un moment clau per a la indústria del motor”.

Precisament, la indústria de l’automoció és una de les més afectades per la crisi de la Covid-19 i ha vist caure de manera important la compravenda de vehicles en els últims mesos.

Automobile Barcelona, que té caràcter biennal, es convertirà així en el primer gran esdeveniment del sector que se celebrarà a Europa aquest any i en el qual les principals firmes presentaran les seves últimes novetats i tendències de futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona