Societat

Convoquen vaga del sector sanitari i de serveis el 10 de març en contra de la precarització del sistema

L’aturada està impulsada per CGT, USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC/CTS/IAC, PSI Lluitem i COS

Els sindicats CGT, USOC, Infermeres de Catalunya, CATA/CTS/IAC, PSI Lluitem i el COS han convocat vaga del sector sanitari i de serveis el proper 10 de març.

Segons han explicat en roda de premsa aquest dimecres, es tracta de la primera vaga conjunta de tots els serveis sanitaris, des d’hospitals a atenció primària passant per atenció domiciliària, residencies, ambulàncies o el 061.

Sota el lema, Estem Fartes, reclamen una sanitat de gestió, titularitat i provisió 100% pública, mateixes condicions laborals per a feines iguals, reconèixer les malalties laborals a tots els treballadors, jornades de 35 hores setmanals per al torn diürn i reducció per al torn nocturn i la internalització de serveis com les ambulàncies, la neteja o el 061.

La portaveu de CGT a l’Hospital de Bellvitge, Maribel Martínez, ha explicat que està cridada a la vaga tota la sanitat, tant la pública com la privada ja que ha assegurat que els treballadors dels dos sector estan “igual de precaritatzats i amb els mateixos mínims drets laborals”.

Els treballadors volen que les autoritats “els escoltin d’una vegada” i han afirmat que no volen ni ser superherois ni més cançons dedicades. “Volem canviar les condicions”, han reivindicat.

Martínez ha confiat en un ampli seguiment de l’aturada però ha afirmat que són conscients que, a la pràctica, serà “mínima” la gent que hi podrà participar perquè la sanitat “ja treballa en serveis mínims”. “Gairebé ningú tindrà dret a vaga”, ha dit.

Els sindicats estan fent la mediació amb la Generalitat prèvia a la vega i precisament un dels punts de desacord són aquests serveis mínims, especialment en l’àmbit de les residències.

Els convocants preveuen tallar la Via Laietana de Barcelona a l’alçada de la plaça de Jaume I el proper dimecres i fer posteriorment una concentració a la plaça Sant Jaume cap al migdia.

Entre les seves reivindicacions hi ha posar fi als “contractes escombraries” i els salaris amb sous molt baixos, eliminar la privatització de serveis, reconèixer aquests serveis com a part del sistema de salut i dotar tots els àmbits de plantilles suficients, entre ells l’Atenció Primària que està assumint un percentatge molt alt de la feina per la pandèmia.

També han criticat que alguns serveis, com l’atenció domiciliària, sigui considerada essencial “només quan els interessa” i que la campanya de vacunació no hagi arribat encara a tots els sectors exposats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona