Societat

L’Arquebisbat de Barcelona alerta d’un centre de culte “il·lícit” a Barcelona

L’Església denuncia que un antic clergue madrileny expulsat pel Vaticà celebra “pretesament misses” en un local del carrer Bailén

L’excapellà també celebra oficis sense autorització a l’ermita de Can Cerdà de Cerdanyola del Vallès

L’Arquebisbat de Barcelona ha alertat aquest dimecres als seus fidels de l’obertura d’un centre de culte “il·lícit” en un local situat al número 100 del carrer Bailèn de la capital catalana.

La diòcesi assegura en un comunicat que aquest espai “no compta amb cap autorització” eclesial per a la seva obertura ni perquè s’hi puguin celebrar rituals en nom de l’Església catòlica. “Per tant, es troba en situació d’il·licitud”, sentencia.

Segons l’Arquebisbat, en aquest local “habitualment hi celebra pretesament la Missa” un excapellà d’Alcalá de Henares (Madrid), Miguel Ángel Barco López, que va ser expulsat de l’Església el 2017. La nota afegeix que Barco també oficia “pretesament misses” a Cerdanyola del Vallès, a l’ermita de Can Cerdà, de les quals el Bisbat de Terrassa ha previngut aquest dimecres a la seva feligresia.

L’Església subratlla que l’exclergue “no pot usar cap mena d’hàbit ni de distintiu clerical” i “té prohibit qualsevol exercici del ministeri sacerdotal en tots els seus àmbits”. És per això que “no pot ser mai admès com a clergue en cap celebració litúrgica de l’Església catòlica”.

En aquest sentit, demana als catòlics de Barcelona i Terrassa que “evitin curosament l’assistència i participació en el culte ni a l’espai indicat ni enlloc amb la persona esmentada, per raó de la seva il·licitud”.

També alerta als clergues de les dues diòcesis que tenen “estrictament prohibida” qualsevol tipus de celebració de culte “ni en l’espai esmentat ni amb la persona referida”.

La institució considera que “les notícies actuals accentuen la situació de greu rebel·lia davant una decisió ferma de la Santa Seu”, que li va imposar la pena d’expulsió de l’estat clerical el 22 de juliol de 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer