Societat

El Govern diu que Catalunya continuarà tancada per Setmana Santa

Vergés i Sàmper insten a avançar “poc a poc” i eviten especular sobre mesures a tres setmanes vista

Deixen en l’aire si es mantindrà el confinament comarcal

El Govern ha assegurat que Catalunya continuarà tancada perimetralment per Setmana Santa. En canvi, no ha decidit encara si mantindrà el confinament comarcal o l’ampliarà permetent la mobilitat interior. El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que tot i que és un tema que tenen sobre la taula encara no s’ha treballat al Procicat. Ha remarcat que es treballa setmana a setmana “per no fer dues passes endavant i quatre enrere” i ha insistit que es mouen “amb prudència”. En el mateix sentit, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha dit que “res fa pensar” que es modifiqui el tancament perimetral de Catalunya i no ha volgut “especular” sobre la possibilitat d’ampliar el comarcal ja que cal anar “poc a poc”.

Vergés ha reivindicat que la capacitat de decisió és i ha de ser de Catalunya i ha enviat un missatge de “tranquil·litat” a l’Estat espanyol perquè la seva postura és la de no obrir el perímetre del país per Setmana Santa i així ho defensaran. Tot i això, ha posat sobre la taula que “de tant en tant” el govern espanyol deixa a les comunitats fer lliurament i de tant en tant “decideix intervenir”.

La consellera en funcions ha afirmat també que les mesures i flexibilitzacions o no de les restriccions no s’han de veure alterades pel calendari social ni per l’arribada o no de la Setmana Santa. “La voluntat sempre és anar avançant però mantenint la prudència”, ha manifestat. En aquest sentit, ha fet una crida a “no baixar la guàrdia”, especialment en veure el context europeu on hi ha països que tornen a empitjorar les seves dades epidemiològiques.

Ampliar el confinament augmenta la mobilitat

Tant Sàmper com Vergés han defensat que està demostrat que quan s’amplien el confinaments perimetrals hi ha un increment de la mobilitat i això fa trencar bombolles i pot fer augmentar els contagis. La consellera ha reconegut que una part de la fatiga pandèmia que viu la societat ve donada per no poder trobar-se amb persones que no es troben en el perímetre però ha fet una crida a mantenir al màxim les mesures i els contactes dins de la bombolla per continuar millorant la situació epidemiològica.

Ha afegit que d’aquesta manera es podrà anar “avançant en tots els sentits, de mobilitat, llibertat i activitats econòmiques”. Tot i això, ha afirmat que encara no hi ha un canvi d’escenari ni un percentatge de vacunació suficient com per poder fer aquestes passes. “Setmana a setmana anirem prenent les millors decisions”, ha manifestat. Vergés no ha entrat a valorar al detalla la petició reiterada de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’ampliar el confinament de Barcelona a metropolità i s’ha limitat a reconèixer que hi ha diferents realitats territorials i que la casuística és complexa.

La Vall d’Aran

La velocitat de propagació de la covid-19 a l’Aran, l’Rt, ha baixat els darrers dies i es situa en 0,95. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que confia que les dades de contagis segueixin baixant els pròxims dies, però ha insistit que “no trauran l’ull de sobre” l’Aran. Vergés ha explicat que les mesures que s’han aplicat a la Val d’Aran “sembla que han funcionat” i ha parlat d’agents cívics, rastrejadors i personal encarregat de fer complir els aïllaments i les quarantenes. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s’ha expressat en la mateixa línia i ha afirmat que veien el descens de l’Rt “les mesures semblen funcionar”.

En les darreres 24 hores, s’ha dut a terme un alta a la planta covid-19 de l’Espitau Val d’Aran, on actualment hi ha 6 persones ingressades

El govern del Conselh Generau insisteix en la necessitat de seguir totes les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries (mascareta, distància i higiene) i recorda que cal reduir al màxim la interacció social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona