Societat

La restauració veu del tot insuficient l’obertura continuada fins a mitja tarda

Reclama al govern poder obrir fins a l’hora del toc de queda

Denuncia el tracte del tot “discriminatori” amb els bars i restaurants dels centres comercials

Els restauradors no han quedat contents amb les noves mesures que preveu la Generalitat de cara a la setmana que ve, en què es permetrà a bars i restaurants fer horari seguit de les 7.30 h a les 17 h però, per contra, continuaran sense poder servir sopars.

Al contrari, aquesta tímida obertura ha “decebut” el sector, sobretot els restaurants, que són els que depenen més dels sopars. “Estem amb restriccions molt dures des del 21 de desembre i això que el govern diu de donar una mica d’aire als sectors més colpejats per les restriccions no és el que ens han proposat ara. Amb aquestes mesures no se soluciona pràcticament res ni, per descomptat, es reactivarà l’economia”, va dir ahir el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, que té clar que “el govern demostra que està desconnectat de la realitat i de la ciutadania”.

El sector reclama l’obertura continuada fins a l’hora del toc de queda com a única possibilitat de fer “un pas ferm cap a la reactivació”. Justament dimecres el Gremi de Restauració va llançar un vídeo a les xarxes per fer pressió en aquest sentit i ahir va recordar que Barcelona està deixant de ser competitiva i el motor de Catalunya i que hi ha milers de llocs de treball en joc.

D’altra banda, el sector recorda que el fet que s’obligui a tancar a les 17 h “farà que la gent vagi a trobar-se en altres llocs no controlats”, i que “la socialització continuarà a partir de les 17 h a les places, als parcs i, sobretot, als domicilis particulars” i “veurem més imatges com les del darrer cap de setmana al Born”, va dir Pallarols.

“Més greu encara, absolutament intolerable, és la manera com el govern està tractant els bars i restaurants que estan situats en centres comercials”, denunciava ahir Roger Pallarols. I hi afegia que el que s’està fent amb aquests negocis, “en què l’única diferència amb els altres és a qui paguen el lloguer”, és “indecent” i un “tracte del tot discriminatori”.

LA FRASE

El govern demostra una vegada més que està desconnectat de la realitat i de la ciutadania
Roger Pallarols
director del gremi de restauració de barcelona

Les vacunes al sector d’oci nocturn

Arons, la nova Associació de Restaurants i Oci Nocturn de Salou, que aplega una vuitantena d’establiments del municipi, ha reclamat a les diferents administracions mesures efectives per evitar perdre la temporada turística d’enguany per la Covid-19. L’entitat, en la mateixa línia que la Fecasarm, en què està integrada, reclama poder vacunar els treballadors de primera línia per poder començar a rebre turistes els pròxims mesos. També proposen posar en marxa proves pilot per garantir espais tancats lliures de virus i que les administracions apliquin exempcions d’impostos efectives per evitar que les empreses afectades per disset mesos de tancament hagin de presentar concurs de creditors i anar a la liquidació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona