Societat

Girona trasllada el Sant Jordi a La Copa i totes les parades seran per a llibreries i floristeries de la ciutat

El recinte estarà delimitat per tanques, no es podrà superar el 30% d’aforament i tindrà entrada i sortida diferenciades

L’Ajuntament defensa que el canvi d’ubicació permetrà celebrar la diada amb “la màxima normalitat possible”

Girona traslladarà el Sant Jordi a l’esplanada de La Copa arran de la pandèmia. El confinament va obligar a suspendre l’any passat la celebració als espais habituals, a la Rambla i la plaça Catalunya. Posteriorment es va celebrar el Sant Jordi d’estiu a la plaça Independència.

Ara per ara les restriccions fan impossible que el 23 d’abril es puguin recuperar els espais de sempre. Per això, d’acord amb els gremis de llibreters i de floristes, el consistori ha decidit traslladar la fira mercat de Sant Jordi a l’esplanada de la Copa per garantir el compliment de les mesures de la Covid-19.

Després d’analitzar diferents alternatives, s’ha escollit celebrar el Sant Jordi a l’esplanada de la Copa. “És un espai conjuga la possibilitat de poder fer el control d’aforament que garanteixi la seguretat dels visitants, i al mateix temps, permet que hi hagi un flux de compradors i compradores elevat que faciliti una bona dinàmica de vendes”, destaca l’ajuntament.

A més, aquest 2021, totes les parades que hi hagi a l’esplanada seran únicament per a les llibreries i floristeries de la ciutat.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol fomentar la reactivació econòmica d’aquests dos sectors. A banda, durant el dia de Sant Jordi, aquests establiments també podran tenir una parada de venda davant les seves botigues.

La fira de Sant Jordi a l’esplanada de la Copa estarà oberta des de les nou del matí fins a les nou de la nit. Hi haurà tanques que delimitaran el recinte, amb entrada i sortida diferenciades. En tot moment, es garantirà que no se superi l’aforament del 30%, hi haurà gel hidroalcohòlic per als visitants i es compliran aquelles mesures de seguretat que fixi el Procicat.

Les parades es distribuiran de manera que es garanteixi que entre elles hi hagi la distància de seguretat establerta per la normativa vigent. L’espai també comptarà amb una única zona on els escriptors podran signar els seus llibres.

Segons subratlla l’Ajuntament, durant la diada de Sant Jordi no estarà permesa la venda ambulant pels carrers ni davant dels centres escolars.

A partir d’avui, les llibreries i floristeries interessades a tenir parada ja poden sol·licitar-ho a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Girona. El termini de presentació acabarà el 31 de març.


“La màxima normalitat possible”
“Sant Jordi té una vocació social i cultural, però alhora és un esdeveniment de promoció de la ciutat i de dinamització econòmica; en aquests moments, des del govern tenim com a prioritat recuperar l’activitat i fer-ho de manera segura”, explica la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Glòria Plana.

“Per això hem plantejat aquest canvi d’ubicació, que ha estat molt ben rebut pel sector, de manera que garantim que tota la ciutadania pugui gaudir de Sant Jordi amb les màximes condicions de normalitat possibles”, concreta Plana.

“Tot i que encara falta un mes i mig per Sant Jordi, calia prendre una decisió i hem optat per fer l’esdeveniment a l’esplanada de la Copa, i així garantim que es pot fer i que es compliran les restriccions actuals”, argumenta la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA