Societat

La reivindicació del 8-M no s’atura malgrat la pandèmia

El sindicat UGT fa una ‘performance’ al pont de Ferro per reclamar la plena igualtat entre homes i dones

Les regidores de Blanes pengen una pancarta a la façana de l’ajuntament

La Plataforma Feminista Gironina convoca dilluns una concentració unitària a la plaça 1 d’Octubre a les 18.30 h on es llegirà un manifest en què es demana un canvi de paradigma social, econòmic i cultural. “Cal una nova organització de les cures amb major implicació de responsabilitat pública”, s’insta en el manifest. També es llegirà un text sobre les darreres sentències absolutòries en referència a dues violacions. Al matí les estudiants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han convocat una manifestació a les 11.30 h que començarà a la plaça del Vi. L’acte institucional conjunt entre la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la Diputació es farà a les 12.30 h a les escales de l’OAC, davant la seu de la Generalitat.

Abans de dilluns, però, diferents entitats i municipis han organitzat ja actes diversos. Així, a Blanes, una pancarta reivindicativa de la igualtat de gènere penja ja a la façana de l’ajuntament. La hi han col·locat les nou regidores del ple, incloent-hi la responsable de l’àrea d’Acció Social i del servei de Polítiques d’Igualtat, Marian Anguita (En Comú Podem). L’han acompanyat Olga López i Marina Vall-llosada (ERC), Rosa Aladern (En Comú Podem), Pepa Celaya, Eva Enríquez i Laia Gelabert (PSC), i Mia Ametller i Mònica Rabassa (Junts). També, per exemple, Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, on el 77% de la plantilla són dones, va emetre un comunicat per reconèixer “el paper de la dona treballadora i el lloc que ocupen a diferents àmbits de la nostra institució”. Les aparelladores gironines també reivindiquen el Dia de la Dona i des de divendres el Col·legi d’Aparelladors de Girona il·luminarà la façana de la Punxa de color violeta.

El sindicat UGT a les comarques gironines també va fer al matí una acció al pont de Ferro de Girona per reivindicar la plena igualtat. Van decorar amb globus i llaços liles el pont i van encendre bombes de fum liles. Durant l’acte, que va ser seguit per nombrosos sindicalistes, hi va haver els parlaments de diversos càrrecs del sindicat, entre altres el secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros. Tots ells van reivindicar que enguany, més que mai, és necessari visualitzar les desigualtats, que encara s’han agreujat més amb la pandèmia. Així, per exemple, Casas va explicar que en un 94% dels municipis gironins hi ha més dones aturades que homes, mentre que Ros va reclamar un canvi en la llei d’igualtat.

LA DATA

8.03.2021
Dia
Internacional de la Dona Treballadora. Hi ha una concentració unitària a les 18.30 h a la plaça 1 d’Octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona