Societat

Les estacions d’esquí volen salvar la temporada amb la Setmana Santa

Tres estacions de FGC –Espot, Port Ainé i Boí– si tanquessin avui haurien tingut el 40% dels clients de l’any passat

L’esport escolar dona oxigen al Pirineu

Les estacions d’esquí han tingut una davallada forta del nombre d’usuaris pels successius confinaments i, tot i que ara amb l’esport escolar ha augmentat l’ocupació, esperen una obertura de fronteres internes i un relaxament per poder salvar la Setmana Santa.

Tot i això, algunes estacions com les d’Espot i Port Ainé, al Pallars Sobirà, i Boí, a l’Alta Ribagorça, que van poder obrir fins al 7 de gener i, per tant, per Nadal i Reis, estan aguantant bé la temporada amb una ocupació, en el dia d’avui, del 40% respecte a l’any passat. “Si tanquéssim avui la temporada, podríem dir que l’ocupació respecte a l’any passat seria d’un 40%, una xifra no tan dolenta si es té en compte la situació en què està el país i que hi ha una limitació de l’aforament a totes les estacions”, explica Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietària d’aquestes estacions. Per contra, explica Font, les estacions de FGC situades a la Cerdanya i el Ripollès –La Molina, Núria i Vallter 2000–, que van viure el confinament perimetral tot el Nadal, “si tanquessin avui haurien tingut un 15% de l’ocupació de l’any passat”.

Si finalment per Setmana Santa es tornés a una situació com la que teníem fins al 7 de gener (és a dir, que la gent podia estar fora de la seva localitat si tenia una reserva hotelera o una segona residència), el president de FGC calcula que la temporada podria acabar amb “un 50% de la demanda que hi havia hagut l’any anterior a les estacions del Pallars i l’Alta Ribagorça, i amb un 25% d’ocupació a les estacions de la Cerdanya i el Ripollès”. L’any passat, en temporada d’hivern, les estacions d’esquí de FGC van rebre un total de 814.629 visitants.

Pel que fa a les altres estacions d’esquí, Baqueira-Beret, a la Val d’Aran; Tavascan, al Pallars, i Port del Comte, al Solsonès, també esperen que es flexibilitzin les mesures per Setmana Santa. “Tot i la davallada espectacular del nombre d’usuaris, valorem que les estacions hagin fet inversions de més de deu milions d’euros per continuar millorant les seves instal·lacions. S’ha d’agrair que tinguin aquesta mirada positiva i de futur”, explica Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de Lleida.

LA XIFRA

814.629
visitants
van tenir Espot, Port Ainé, Boí, La Molina, Núria i Vallter només en temporada d’hivern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona