Societat

Licitació milionària pel primer missatge del cofundador de Twitter

La piulada va ser publicada originalment al març de 2006

La subhasta ja s’eleva aquest dissabte als 2,5 milions de dòlars


El cofundador de Twitter Jack Dorsey va treure aquest divendres a subhasta el seu primer missatge a la xarxa social en forma de NFT (token criptogràfic) i aquest dissabte la licitació ha pujat fins als 2,5 milions de dòlars.

La piulada, que va ser publicada al març de 2006, diu únicament “just setting up my twttr” (“configurant el meu twttr”, en anglès).

El missatge ha estat ara posat a la venda utilitzant la tecnologia de contractes blockchain, popular per la seva utilització a criptomonedes com el bitcoin, però que en aquest cas certifica la propietat d’un contingut digital.

La subhasta es du a terme a través de la web Valuables, creada per vendre missatges de Twitter a través d’aquests mecanismes, que garanteixen que el comprador rebrà un certificat signat digitalment pel propi Dorsey al costat de les metadades de la publicació original.

El missatge en si, mentrestant, continuarà estant a l’abast de tots els internautes a la xarxa social, però la licitació per aquest certificat de propietat ja ha assolit aquest dissabte els 2,5 milions de dòlars.

“Ser propietari de qualsevol contingut digital pot ser una inversió financera, tenir valor sentimental i crear una relació entre el col·leccionista i el creador. Com un autògraf en un crom de beisbol, l’ NFT en si mateix és l’autògraf del creador en el contingut, la qual cosa el fa escàs, únic i valuós”, explica la pàgina web.

Els NFT estan revolucionant ràpidament el col·leccionisme en oferir l’oportunitat de tenir la propietat exclusiva de béns digitals, ja siguin obres d’art o, per exemple, vídeos de jugades de la NBA.

La casa de subhastes Christie’s està celebrant actualment la seva primera subhasta d’un NFT, “Everydays: The First 5000 Days”, una obra de l’artista Mike Winkelmann, conegut com Beeple, que podria aconseguir un nou rècord milionari i consolidar aquest tipus d’art i actiu d’inversió digital.

L’NBA també s’ha llançat al mercat dels NFTs amb la plataforma Top Shot, on es poden adquirir vídeos originals i col·leccionables de canastres dels partits, que gràcies a la tecnologia blockchain estan certificats com a únics i originals (malgrat que poden ser reproduïts, replicats i compartits sense mantenir aquest signatura digital d’originalitat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró