Societat

La vaga feminista deixa la UAB a mig gas en una jornada de protesta marcada per la no presencialitat a les aules

Els piquets han bloquejat alguns dels accessos per carretera i tren i algunes de les portes de facultats

La vaga feminista ha aturat parcialment l’activitat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que aquest curs presenta un moviment molt inferior a l’habitual per les mesures de prevenció de contagis, i que han fet que part de l’activitat docent es faci de manera telemàtica.

Des de primera hora els piquets han bloquejat els principals accessos , tant per carretera com a través de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) col·locant contenidors que han ocupat els vials de banda a banda.

També han bloquejat algunes de les entrades principals i secundàries de facultats com ara la de Dret, la de Lletres o la de Ciències, utilitzant mobiliari dels propis edificis, entre el qual guixetes, bancs o plafons informatius.

La protesta ha arrencat a primera hora amb les accions dels piquets, que han fet que molts usuaris que s’adreçaven al campus en cotxe hagin hagut de girar cua i buscar un altre lloc on aparcar.

D’altres que intentaven creuar el campus o sortir-ne han hagut de passar per damunt de voreres, si bé en alguns casos, com amb algun autobús, s’ha aixecat temporalment el tall movent contenidors per deixar-los passar.

Pels volts de les 10 hores, però, la circulació d’accés al campus s’ha normalitzat relativament, amb un pas de vehicles semblant al que és habitual en els darrers mesos. També al Eix Nord, que enllaça Bellaterra amb la resta de Cerdanyola, el trànsit ha recuperat l’aspecte habitual.

L’activitat al campus, però, encara és baixa per les restriccions derivades de la pandèmia i de les mesures aplicades per evitar contagis.

De fet, aquest dilluns s’estableix que hi pot haver una presencialitat del 30% a les classes teòriques per al conjunt dels centres universitaris, i es deixa en mans de l’autonomia universitària com aplicar aquest percentatge.

Fonts de la UAB, però, han detallat a l’ACN que aquesta variació encara no es notarà com a mínim en els primers compassos de la setmana, donat que cada facultat ha d’aplicar-ho depenent de cada cas i encara no hi ha hagut marge per fer-ho efectiu.

La no presencialitat també té conseqüències a l’hora de determinar el seguiment de la vaga, donat que el gruix de l’activitat docent se segueix fent a distància.

Pel que fa a les facultats, algunes, com l’Escola d’Enginyeria, han pogut dur a terme les poques classes programades de manera presencial amb una relativa normalitat.

En canvi, en d’altres, com la de Lletres o la de Ciències, la presència de piquets ha fet més complicat no només el desenvolupament de classes presencials, sinó també l’entrada a l’edifici.

Les protestes s’allargaran fins el migdia, amb la previsió que els piquets es traslladin a Barcelona per seguir amb les mobilitzacions convocades a la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC