Societat

Suspès un acte del 8-M a Tarragona perquè els Mossos identifiquen una quinzena de persones per pintades a la seu de Vox

L’acte institucional reclama posar fi a les desigualtats i la bretxa salarial

La Plataforma 8-M del Camp de Tarragona ha suspès l’acte previst per a aquest dilluns amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El col·lectiu havia de fer una ’performance’ a la plaça Corsini però l’han desconvocada després que els Mossos han identificat disset dels seus integrants.

Segons el cos policial, la raó és que investiguen l’origen d’unes pintades a la seu de Vox a Tarragona que s’haurien fet al matí. Abans de la ’performance’ que hi havia prevista, els activistes havien fet diverses accions reivindicatives en carrers propers i els agents investiguen si estan relacionades amb les pintades que han aparegut a la seu de Vox. El col·lectiu feminista Cau de Llunes de Tarragona ha fet un comunicat a través de Twitter en el qual ha apuntat que les identificacions s’han fet “de forma injustificada i sense cap legitimitat” i que tenien vincle amb els actes vandàlics a la seu del partit d’ultradreta. La formació, també en un tweet, ha apuntat que “un grup de ’feminazis’ eleven la seva ira i ataquen la seu de Vox a Tarragona”. Tot i haver suspès l’acte previst inicialment, els integrants del col·lectiu han acabat cremant fotos del rei Felip VI i han assegurat que no faran “ni un pas enrere contra el feixisme”.

Paral·lelament, a la plaça de la Font una trentena de joves convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han cridat consignes feministes.

A la una del migdia, una cinquantena de persones s’han aplegat davant l’ajuntament en l’acte institucional, que ha reclamat posar fi a les desigualtats i la bretxa salarial.

Finalment, a la una del migdia, una cinquantena de persones s’han reunit a les portes de l’ajuntament de la ciutat en el marc de l’acte institucional del 8-M convocat pel consistori. Representants de tots els grups municipals han llegit un fragment d’un manifest conjunt, en el qual s’han denunciat diferents formes de discriminació i desigualtat de les dones. “Manifestem que existeixen mancances i desigualtats durant tot l’any”, ha expressat Elisa Vedrina, del PP. Entre aquestes s’ha citat la bretxa salarial, una problemàtica que arran de la Covid-19 s’ha incrementat, tal com ha assenyalat Dídac Nadal, de JxTgn. En aquest sentit, la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar-Cunill, ha reivindicat que “feines tradicionalment feminitzades” han estat indispensables durant la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró