Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Caiguda de la temperatura

En les properes hores s’espera una forta baixada del termòmetre i entre divendres i dissabte es generalitzaran les glaçades a l’interior del país

Dijous al matí predominarà el sol i a partir del migdia augmentarà la nuvolositat

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

A partir d’aquest dijous s’espera una forta baixada de la temperatura i les glaçades es generalitzaran a l’interior del país entre divendres i dissabtes, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Un gran anticicló a les Illes Britàniques donarà pas a l’entrada d’aire fred del centre i nord d’Europa i un centre de baixes pressions al Mediterrani occidental i nord d’Àfrica afavorirà l’arribada de precipitacions a Catalunya.

El descens de la temperatura començarà dijous i tocarà fons dissabte, quan les glaçades seran extenses a bona part de la Depressió Central, Pirineu i Prepirineu, i puntuals al prelitoral. A partir de diumenge i sobretot de dilluns, s’estabilitzarà l’atmosfera i s’iniciarà una recuperació progressiva de la temperatura.

La temperatura mínima de dijous se situarà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a la depressió Central, entre 2 i 7 ºC al prelitoral i entre 5 i 10 ºC al litoral. Divendres i dissabte la mínima serà entre 1 i 3 ºC més baixa i les glaçades seran més nombroses i extenses a l’interior i a punts del prelitoral.

Dijous assolellat al matí i més inestable a la tarda

Fins dijous al migdia predominarà el sol, tot i que hi haurà intervals de núvols baixos al litoral. A partir de llavors, la nuvolositat augmentarà en forma de núvols alts i mitjans que arribaran de nord a sud arreu i de núvols d’evolució diürna a l’interior del quadrant nord-est.

Al centre del dia és possible algun ruixat al nord-est i al sector central del litoral i prelitoral. Independentment al vessant nord del Pirineu estarà cobert o molt ennuvolat fins a mig matí i a partir de mitja tarda i és possible precipitació amb una cota de neu de 800 metres. Hi haurà temporal marítim a l’Empordà.

Divendres al matí ja es preveuen nevades al Pirineu, sobretot al vessant nord, amb una cota de neu que baixarà progressivament fins a acabar nevant a totes les cotes. A partir de migdia la precipitació s’estendrà de manera dispersa i localment en forma de xàfec a d’altres punts de la depressió Central, així com a punts del litoral i del prelitoral, amb una cota de neu que puntualment podria baixar fins als 600 metres. Dissabte les precipitacions quedaran restringides al Pirineu, sobretot al vessant nord, on seguiran essent en forma de neu, i desapareixeran de la resta del territori.

En tot l’episodi s’acumularan quantitats abundants al vessant nord del Pirineu, on es preveuen gruixos superiors als 5 cm per sobre dels 600 metres, més de 10 cm per sobre dels 900 metres, i més de 20 cm per sobre dels 2000 metres. A la resta de la serralada les quantitats seran menys importants.

Divendres s’imposarà el vent de component nord moderat amb intervals forts, sobretot al Pirineu i als dos extrems del litoral i prelitoral. A la resta el vent serà fluix i variable. Dissabte bufarà del nord en general, sobretot de gregal moderat amb cops forts.

La situació marítima s’alterarà divendres i sobretot dissabte, quan es preveuen onades màximes de més de 2.5 metres.

L’SMC ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per vent i neu.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona