Societat

meteorologia

Acaba l'entrada d'aire càlid procedent d'Àfrica

Les temperatures tornen a la normalitat però continuen sent altes a Ponent

Les comarques de Ponent i alguns punts de Girona van registrar ahir les temperatures més altes en l'última jornada d'una setmana d'entrada de vents càlids procedents del nord d'Àfrica. Alfarràs, amb 34,3 graus; Anglès, amb 34,2 graus, i Baldomar, amb 33,4, van encapçalar ahir el rànquing de calor a Catalunya. Durant els pròxims dies els vents predominants seran de Ponent i del nord-oest, amb una moderació de les màximes. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que avui encara s'esperen temperatures entre els 29 ºC i els 32 ºC al Pirineu i al litoral, i entre els 32 ºC i els 37 ºC a la resta, puntualment més altes a Ponent. Durant els propers dies s'imposarà el sol, tot i que a les tardes creixeran alguns núvols en punts del Pirineu, sobretot amb vista a dimecres, quan cauran alguns xàfecs al sector occidental. Les temperatures es mantindran sense canvis importants i, per tant, l'ambient serà molt càlid, com correspon a aquesta època de l'any, segons indica el SMC.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté activada l'alerta groga per altes temperatures (de fins a 37-38 graus) i vents forts en punts d'Andalusia, Aragó, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Madrid, Navarra, el País València i Múrcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia