Societat

Pere Granados, alcalde de Salou: ’Els nostres visitants trobaran un Salou millor que mai, per gaudir-ne’

Salou, platja d’Europa, treballa, des de fa temps, per ser un municipi turístic sostenible, inclusiu i intel·ligent. Amb xifres d’ocupació de més de 8 milions de pernoctacions anuals, és un referent turístic indiscutible a nivell de Costa Daurada, Catalunya, l’Estat espanyol i el continent.

Efectivament, sempre hem estat un referent i ho continuem sent, malgrat les circumstàncies actuals. Salou és una destinació pionera i experimentada, amb una gran oferta d’oci i entreteniment que avui anem diversificant més amb la creació de nous productes. El patrimoni paisatgístic i mediambiental que tenim és excel·lent. Les platges i les cales són el nostre principal actiu i conformen un àmbit de natura, paisatge i salut, on residents i visitants en poden gaudir durant tot l’any.

Des de fa temps, i mitjançant plans estratègics i projectes en la línia dels objectius de sostenibilitat, treballem en la recerca de fórmules per desestacionalitzar la temporada turística i que l’activitat econòmica sigui més llarga i estable, de forma que les persones i les empreses tinguin la possibilitat de treballar els dotze mesos de l’any al nostre municipi.

Quines són les principals línies estratègiques per aconseguir prolongar la temporada turística?

La clau la trobem en la innovació i la diversificació, per atraure nous mercats, nous ’targets’. Des de l’Oficina de Recerca i d’Innovació del producte turístic, treballem per posar en valor el nostre patrimoni històric i cultural, la natura i el paisatge de Salou, que són únics. La gastronomia i la restauració també és una oferta de qualitat amb un sector de l’hostaleria molt potent i amb gran projecció, avalada per una estrella Michelin. I una agenda d’esdeveniments en aquest àmbit, al llarg de tot l’any, que reprendrem ben aviat i que, sens dubte, aportarà un valor afegit a la nostra destinació.

Com es preveu la Setmana Santa i la temporada enguany, en el context actual?

Tenint en compte que encara ens trobem en situació de pandèmia i en estat d’alarma, amb la mobilitat de les persones restringida, es fa una mica complex fer pronòstics. No obstant, per Setmana Santa confiem en que ens visiti el mercat de proximitat, sobretot el català. Salou és una destinació segura de COVID-19 i les platges són espais naturals 100% saludables. El nostre entorn natural i paisatgístic, amb el Camí de Ronda com a gran atractiu, que ofereix l’oportunitat de conèixer i admirar les espectaculars vistes del nostre litoral, és una de les millors cartes de presentació. Els nostres visitants, de totes les edats, trobaran un Salou millor que mai per gaudir d’aquests àmbits únics per a molts i moltes, desconeguts.

Pel que fa a la temporada, és primordial que avanci la vacunació i l’obertura de corredors segurs, i la posada en marxa del passaport sanitari. Però tot dependrà de l’evolució de la pandèmia, si bé esperem que serà millor que la de 2020, i, per això, hem de tenir confiança en el fet que la mobilitat es recuperarà amb totes les garanties de salut i seguretat; i l’economia es reactivarà si treballem i apliquem les estratègies adequades de renovació de la destinació, amb criteris d’intel·ligència digital i sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona