Societat

Més de cent empreses rebran ajuts, a Palamós

L’Ajuntament de Palamós ha fet la publicació oficial de les ajudes directes concedides als negocis que van haver de cessar o reduir temporalment la seva activitat aquests darrers mesos, a causa de les restriccions per frenar la Covid-19. Es tracta d’una línia de suport que ha arribat a 115 empreses del municipi, amb un import de 500 euros per a cadascuna.

La Casa Màgica de Xevi, a Santa Cristina, reobre al públic amb cita prèvia

E.A

La Casa Màgica, el museu dedicat a la màgia per l’il·lusionista Xevi a Santa Cristina d’Aro, va anunciar ahir que torna a obrir les portes, després del tancament forçós per la pandèmia. Caldrà, però, concertar horaris de visita per telèfon i dur mascareta a l’interior, a banda de les altres normes que ordena el Procicat. També han reprès activitats didàctiques en centres escolars.L’equipament és el museu més gran del món dedicat a la màgia. En els 1.200 m² d’exposició hi ha més de 10.000 objectes, entre altres, la col·lecció d’autòmats més important de totes les èpoques. Per altra banda, és l’únic museu de màgia guardonat i reconegut per la FISM com el més gran i original del planeta.

Ajudes de SER.GI per a pagar lloguer, llum i aigua

EL PUNT AVUI

La Fundació SER.GI, a través de la campanya SOS lloguers i subministres, ha aconseguir pal·liar la situació d’emergència de 33 famílies que es trobaven en dificultats per pagar el lloguer de l’habitatge o fer front a despeses d’aigua, llum i gas. Això ha estat possible perquè hi ha pogut destinar 14,618 euros procedents de donacions i fons propis des que es va posar en marxa la campanya, el desembre passat. De les famílies beneficiades, tres han pogut pagar l’aigua durant uns mesos i tres més han pogut escalfar la seva llar els mesos de fred. D’altra banda, gràcies a aquesta ajuda, 15 famílies han pogut pagar part del lloguer i 12 més han evitat el desnonament de casa seva.Durant els tres mesos que ha durat la campanya SER.GI també ha volgut conscienciar a la població en general sobre el fet de trobar-se en moltes ocasions davant la pèrdua d’habitatge o amb greus problemes per a subsistir, unes circumstàncies -indiquen a la fundació- que es produeix més sovint des que va esclatar la pandèmia.Si bé SOS Lloguers i subministres s’ha donat per acabada, els seus impulsors no descarten reprendre-la, segons com evolucioni la pandèmia.SER.GI, d’altra banda, ha recalcat que és indispensable un canvi en les polítiques d’habitatge.

Aconsegueixen 2.800 quilos d’aliments per a mascotes

R. E

La campanya #FamíliaIgualQueTu de recollida de menjar per a mascotes (bàsicament gossos) que va tenir lloc a l’hivern, n’ha aconseguit 2.800 quilos, una quantitat equivalent a uns 9.000 àpats. La iniciativa, considerada una prova pilot, ha estat de l’associació Projecte Lola, l’empresa Gosbi i el Banc dels Aliments de Girona i tenia com a objectiu atendre les necessitats de les mascotes de famílies que tenen dificultats econòmiques, sobretot arran de la crisi provocada per la pandèmia. El menjar el lliurava la gent a les botigues Gosbi de la demarcació i d’aquí anaven al Banc dels Aliments. Ara els promotors pensen estendre el banc d’aliments per a mascotes arreu de l’Estat.

Blanes ajorna pel 2022 el 50è concurs de focs

epa

L’Ajuntament de Blanes ha decidit tornar a ajornar, aquest cop pel 2022, la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici a causa de la Covid-19. L’any passat, ja es va prendre aquesta decisió pel mateix motiu. Però en aquesta ocasió, l’anunci de la suspensió s’ha avançat dos mesos en relació al 2020 i no esperar fins el darrer moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona